Najnovije

ŠOKANTNE TVRDNJE PENZIONISANOG IRANSKOG GENERALA: U BiH sam kao humanitarac obučavao mudžahedine! (VIDEO)

Teroristi Al Kaide učestvovali su u ratu u Bosni i Hercegovini na strani Bošnjaka, i to prerušeni u humanitarce! To tvrdi Said Kasemi, penzionisani general Iranske revolucionarne garde. Kasemi tvrdi da je u Sarajevu lično trenirao muslimanske borce za rat protiv Srba, da je u to vreme nosio uniformu Crvenog polumeseca i predstavljao se kao humanitarac!

Mudžahedin na ratištu u Bosni (Foto: Jutjub)

- U Bosni, u srcu Evrope, mnogo se toga izdešavalo. Bili smo rame uz rame sa Al Kaidom. Članovi Al Kaide učili su od nas. Mudžahedini iz celog sveta su došli u Bosnu. Uspostavljene su muslimanske jedinice džihadista - ističe Kasemi, a prenosi internet portal "Aparat", koji je blizak iranskoj vladi.

Komentarišući ove navode, dekan Fakulteta za bezbednost "Edukons" Miroslav Bjegović kaže da su prve terorističke ćelije u Evropi nastale na prostoru BiH krajem 1991. godine, a osnivači su iz redova Al Kaide.

- Upravo ti mudžahedini su osnovali najkrvaviju jedinicu El Mudžahedin, koja je počinila stravične zločine protiv srpskog naroda. Za organizaciju, podršku i dovođenje ovog zla bio je zadužen Alija Izetbegović. Pripadnik ove terorističke ćelije, državljanin BiH, učestvovao je u napadu na Svetski trgovinski centar u NJujorku 2001. godine, za šta je odgovornost preuzela Al Kaida - naglašava Bjegović.

I LJuban Karan, bivši potpukovnik KOS, potvrđuje da su na bošnjačkoj strani tokom rata u BiH bile brojne jedinice mudžahedina, koje su počinile strašne zločine, uključujući i ritualno odsecanje glava zarobljenim Srbima.

- Istina je da su prve jake veze za specijalnu obuku jedinica Armije BiH bile sa Iranom. Bošnjački oficiri su odlazili u Iran na obuku, a kasnije su njihovi instruktori dolazili u BiH, gde je organizovan tajni kamp za obuku Pogorelica. Taj kamp su rasturili Amerikanci jer je bio iranski, ali teroristi im nisu smetali. Nema ovde ništa čudno ako se zna da je u ratu u Siriji pouzdan američki saveznik Al Nusra front, nekadašnje krilo Al Kaide - zaključuje Karan.

IRCG: Bio je u Bosni, ali je išao dobrovoljno 

Iranska revolucionarna garda (IRCG) negirala je tvrdnje generala Saida Kasemija, tvrdeći da je on privatno putovao u BiH.

- Opaske gospodina Kasemija, koji je kratko, dobrovoljno, bio u Bosni i penzionisao se pre mnogo vremena, njegovi su lični stavovi, lišeni kredibiliteta IRGC i mi ih ne delimo - izjavio je portparol IRCG Ramazan Šarif.

Na Bliskom istoku se sprema novi rat. Pogledajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Mudžahedini u Bosni u borbi protiv “kjafira Srba i Hrvata”

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA