Najnovije

FRANCUSKA UPOZORILA LIBAN: Očekujte napad Izraela!

Francuski zvaničnici su navodno upozorili Liban da Izrael planira mogući napad na fabriku raketa Hezbolaha, izveštavaju ovog vikenda novine Al-Hajat. Pozivajući se na arapske izvore, Al-Hajat je javio da su francuski zvaničnici upozorili Liban na "opasnu" informaciju koju Izrael pruža SAD.

Izraelski tenk (Foto: Jutjub)

Francuski zvaničnici navodno su izjavili da Izrael planira da gađa jednu od fabrika raketa Hezbolaha u Libanu. Oni su upozorili libansku vladu da Izrael neće ostati besposlen dok Hezbolah, uz podršku Irana, nastavlja da proizvodi te rakete.

Ove tvrdnje francuskih zvaničnika odraz su upozorenja američkog državnog sekretara Majka Pompea libanskom premijeru Saadu Haririju prošle sedmice. Pompeo je navodno upozorio Haririja da su Hezbolah i Iran postavili tajnu fabriku projektila u Libanu. On je libanskom premijeru rekao da Izrael neće tolerisati prisustvo ove fabrike raketa.

Prošle godine, izraelski premijer Benjamin Netanijahu objavio je nekoliko fotografija navodne fabrike raketa Hezbolaha koja se nalazi u južnom Bejrutu. Generalni sekretar Hezbolaha Sajed Hasan Nasralah kasnije je porekao tu tvrdnju izraelskog premijera.

Da li će Rusija na kraju biti razočarana? Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Izraelska vojska je uništila mnoštvo tunela Hezbolaha u južnom Libanu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA