Najnovije

SADA IZRAELU NEMA SPASA?! Vrhovni vođa Irana doneo sudbonosnu odluku!

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei imenovao je u nedelju ujutro novog zapovednika Islamske revolucionarne garde (IRGC). Prema izveštaju iz Teherana, iranski vrhovni vođa imenovao je generala Hoseina Salamija za zapovednika snaga IRGC-a. General Salami zameniće generala Mohamada Akona DŽafarija kao komandanta IRGC-a, koji je bio lider ove vojne formacije od 2007. godine.

Vrhovni vođa Irana, ajatolah Ali Hamnei (Foto: Jutjub)

Novi komandant IRGC-a smatra se agresivnijim od svog prethodnika kada je reč o vojnim pitanjima, uključujući sukobe s Izraelom i Sjedinjenim Državama. Ranije ove godine, general Salami je obećao da će uništiti Izrael ako pokuša da započne novi rat s Iranom.

- Najavljujemo da ako Izrael preduzme bilo koji korak da započne novi rat, bez sumnje, tim ratom bi se eliminisao Izrael, a okupirane teritorije će ponovo biti slobodne - rekao je Salami.

U drugom govoru u februaru, general Salami je rekao da Iran planira da razbije Ameriku, Izrael i njihove partnere i saveznike. “Naše kopnene snage bi trebalo da očiste planetu od prljavštine”.

Novi komandant IRGC-a je nesumnjivo neprijateljskiji u svojoj retorici nego njegov prethodnik, ali se smatra i agresivnijim. Imenovanje Salamija dolazi samo nekoliko dana nakon što je američki predsednik Donald Tramp proglasio IRGC terorističkom grupom.

Iračke snage upozorile Damask. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Novi vođa Iranske revolucionarne garde, general Salami

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA