Najnovije

AMERIKANCI NE SAMO DA NISU NAPUSTILI SIRIJU, VEĆ SPREMAJU KLANICU: Dovoze naoružanje i obučavaju militante s jasnim ciljem!

Novine Al-Vatan na arapskom jeziku javile su u ponedeljak da "DŽaiš Mugavar al-Tura" podržan od SAD-a prisiljava desetine mladih iz logora Al-Rukban da se pridruže njihovim redovima u regiji Al-Tanf u blizini iračke granice.

Američka vojska (Foto: Jutjub)

Pozivajući se na izvore iz grupe koju podržavaju SAD, Al-Vatan je rekao da ova nova lica prolaze intenzivnu vojnu obuku za veliku borbu u bliskoj budućnosti. List navodi da će te snage pokušati da proteraju Sirijsku arapsku vojsku (SAA) i Islamsku revolucionarnu gardu (IRGC) iz ključnog pograničnog grada Al Bukamal i velikog grada Al-Majadina u ruralnom Deir ez Zoru.

Novine Al-Vatan su takođe navele informisane izvore da su Sirijske demokratske snage (SDF), koje podržavaju SAD, takođe upućene na te frontove kako bi se pomoglo u ofanzivi. Izvori su ukazali i na napore SDF-a da pošalje dodatnu opremu u region, dodavši da je glavni cilj ove operacije presecanje međunarodnog autoputa. Medijski izveštaji su otkrili da je Vašington poslao novu vojnu pomoć Sirijskim demokratskim snagama (SDF) istočno od Eufrata nakon što je proglasio kraj rata protiv Islamske države.

Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) sa sedištem u Londonu izvestila je u subotu da je Koalicija predvođena SAD-om poslala nove vojne konvoje, uključujući desetine kamiona koji prevoze vojnu pomoć i logističku opremu, iz iračkog Kurdistana u područja pod kontrolom SDF-a istočno od Eufrata. Dodaje se da je preko 810 kamiona koji nose vojnu i logističku opremu za Koaliciju pod vođstvom SAD stiglo istočno od Eufrata.

Putin aminovao. Osveta je počela. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA