Najnovije

RADA TRAJKOVIĆ: Ubistvo Ivanovića je državni terorizam! Predsednik Vučić direktno sprečava istragu! (VIDEO)

Predsednica Evropskog pokreta za Kosovo i Metohiju Rada Trajković izjavila je u Novom danu da opstrukcija u istrazi ubistva Olivera Ivanovića "dolazi direktno od predsednika Srbije Aleksandra Vučića".

Rada Trajković (Foto: Jutjub)

"Kako drugačije da razumem. Ako vi imate predsednika države koji izlazi sa istražnim materijalom i otkriva ga javnosti u toku istrage, to je poruka onima koji su svedočili ili onima koji planiraju da svedoče da on sve odmah saznaje. Meta sam mu bila ja, povod u stvari, a suština je ležala u tome da on na indirektan način sprečava istragu", ocenjuje Trajković.

Ubistvo Olivera Ivanovića je državni terorizam koji se sproveo nad jednim političarem sa ciljem da produži vladavinu na tom prostoru.

Predsednik Srbije je nedavno optužio Radu Trajković da je njen iskaz u istrazi Prištine za ubistvo Olivera Ivanovića zbog čega se dvojica Srba od 23. novembra do danas nalaze u pritvoru. Korak dalje je otišao direktor Kancelarije za Kosovu Marko Đurić koji je na Tviteru objavio dokument za koji tvrdi da je autentičan koji pokazuje šta je u istrazi rekla Rada Trajković.

Rada Trajković to demantuje i kaže da je državni zvaničnici i tabloidi stavljaju na listu za odstrel, dok Đurić traži zaštitu jer kaže da je dobio pretnje smrću zbog čitavog ovog slučaja.

"Predsednik Vučić pravi kampanju sa svojim stranačkim biltenima Informer i Alo, to je toliko jasno. Na istim onim na kojima je pre mene bio i Oliver - Alo, Informer, Pink, TV Most...", kaže Trajković.

Trajković kaže da su mnogi Srbi, koji su imali komunikaciju s Oliverom Ivanovićem, pozvani od strane specijalnog tužioca da daju izjave.

"Između ostalih i ja. Na stolu specijalnog tužioca su bile sve moje izjave, iz medija uglavnom. Bilo je i lične prepiske. Ali bilo je i moje gostovanje na dan ubistva na TV Hepi u Beogradu gde sam sve isto govorila - da iza zločina stoji, u smislu organizacije i logistike, mafija sa severa Kosova", navodi Trajković.

Dodaje da tom prilikom kazala da veruje da je "umešan i deo službe bezbednosti Srbije".

"Ne znam da li je bezbednost Srbije koristila mafiju ili je mafija koristila bezbednost Srbije, ali je očigledno da se radilo na nekom zajedničkom projektu", smatra ona.

Trajković kaže da je objavljeni dokument problematičan iz dva razloga.

"Prvo, jer se u toku istrage otvara dokument i to je u pravnom smislu problematično i zabranjeno. Drugo, prva strana izveštaja gde bi trebalo da bude originalan zahtev za produžavanje pritvora dvojici osumnjičenih deluje falsifikovano", kaže Trajković.

S druge strane, dodaje Trajković, njena izjava nije problematična jer je to, kako kaže, uglavnom ono što je i javno govorila.

Ona ističe da njena izjava nije doprinela proširenju istrage i zahtevu za produžetak pritvora osumnjičenima.

"Osoba koja svedoči se nalazi pod šifrom, njen identitet nije poznat", naglašava Trajković.

Trajković je istakla da će od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića zahtevati da, kad napušta teritoriju Kosova i Metohije, dobije pratnju i zaštitu zbog ugrožavanja bezbednosti "zbog pretnji koje dolaze od predsednika države".

Pročitajte OVDE šta za to vreme rade Amerikanci na Kosovu.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA