Najnovije

LAVROV: Ujedinjenje Krima i Rusije ne može da promeni niko - ni EU, SAD ili NATO

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov poručio je da je pitanje ponovnog ujedinjenja Krima i Rusije završeno i da nikakav spoljni faktor ne može takvu situaciju da promeni.

Lavrov (Foto: mid.ru)

On je juče na prezentaciji zbirke "Krim u razvoju Rusije, istorija, politika, diplomatija. Arhivski dokumenti Ministarstva spoljnih poslova Rusije" rekao da su "Krim i Rusija ponovo ujedinjeni na opšte dobro i da nijedna strana dekleracija SAD, EU ili NATO ne može da promeni tu činjenicu", prenosi TASS.

- Pitanje ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom je rešeno bez obzira da li se to nekome dopada ili ne - podvukao je Lavrov i dodao kako "nijedna deklaracija koja dolazi iz Vašingtona, EU ili NATO nije sposobna da promeni tu stvarnost, ni u politički,a ni pravno"

Štaviše", naglasio je ministar, poluostrvo je u poslednje vreme sve više posećeno od strane predstavnika iz političkih, društvenih, poslovnih i kulturnih krugova, uključujući i one evropske i oni sami mogu da vide stvarnost na Krimu, i da njegovi stanovnici čvrsto stoje iza izbora koji su samostalno napravili.

Prema Lavrovu, klubovi "prijatelja Krima" deluju i postoje u velikom broju zemalja, a Rusko ministarstvo spoljnih poslova će nastaviti svoj politički i informativni posao kako bi razjasnilo sve vezano za ponovno ujedinjene Krima i Rusije.

- Nastavićemo sa jačanjem međunarodnih i ekonomskih veza poluostrva u skladu sa doslednom spoljnom politikom Rusije - obećao je ministar.

Lavrov je rekao da će ova zbirka dokumenata koja je juče predstavljena u velikoj meri doprineti radu Ministarstva spoljnih poslova.

Šiptari zajedno sa teroristima ID upadaju na sever Kosova do 5. juna?! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA