Najnovije

POGLEDAJTE KO JE SVE NA BRITANSKOM SPISKU ZA "ODSTREL": Ciljaju Dodika, ali to nije sve, spisak nepodobnih Srba je dugačak!

Dodik kazao je da se u Podgorici nalazi jedno odeljenje za antirusko jelovanje, koje je formirala Velika Britanija Predsednik Predsedništva BiH Milorad Dodik saopštio je da postoji britanski spisak Srba, navodno bliskih Rusima, s kojima Britanci imaju nameru da se razračunaju.

Milorad Dodik sa Noćnim vukovima (Foto: Jutjub)

Prema saznanjima beogradske štampe i izvora bliskih Srpskoj naprednoj stranci, na spisku su Dodik, Matija Bećković, Dejan Mirović, Aleksandar Raković, Vladimir Đukanović, Stefan Stamenkovski, kao i još oko 300 Srba iz Srbije, Srpske i Crne Gore.

Jedna od mogućih akcija iz spektra takozvanog hibridnog rata je pokušaj diskreditacije ovih uticajnih ličnosti koji bi išao putem iskonstruisanih afera. Interesantno je da je Bećkoviću, Rakoviću i Miroviću zabranjen ulazak u Crnu Goru. Dodik je kazao da se u Podgorici nalazi jedno odeljenje za antirusko delovanje, koje je formirala Velika Britanija.

On je rekao da ima informacije da je u Sarajevu, pod rukovodstvom jednog Britanca, čije ime mu je poznato, formiran centar za sprečavanje takozvanog ruskog malignog uticaja, za šta je šest miliona funti dala britanska Vlada.

- Jedno odeljenje je u Tirani, a jedno u Podgorici. Oni evidentiraju ljude iz vladinih i nevladinih organizacija, ljude u institucijama, i, koliko znam, više od 300 ljudi ima na tom spisku koji šire ruski uticaj. Ja se nalazim verovatno na tom spisku - rekao je Dodik.

Dodik je ukazao da Rusija ima u Republici Srpskoj pozitivnu politiku, ali i istakao da on nije protiv američke realne politike, već je protiv njihovog nametanja i mešanja u unutrašnje stvari.

- Nije netačno da hrvatska obaveštajna zajednica deluje u BiH, kao što deluju i nemačka, britanska, američka - kazao je Dodik.

Pre mesec dana fondacije sa sedištem u Londonu i Amasada Britanije bile su pokrovitelj konferencije na kojoj su Zavetnici bili jedna od ukupno dve teme.

“Zavetnici”

Predstavili su nas kao političku organizaciju koju treba zaustaviti na vreme, jer ugrožava njihovu viziju Srbije, rekao je  Stefan Stamankovski, predsednik pokreta Zavetnici. Naravno, dodao je on, da u njihovim projekcijama oni našu zemlju vide kao koloniju, jer se oni svoje imperijalističke politike nisu odrekli.

- Jedino što ih sada sprečava da pobodu svoje zastave i potpuno ovladaju svim tokovima na Balkanu jeste prisustvo Ruske Federacije i Kine. Zbog toga ne čudi što su na spisku svi oni koji imaju razvijene strateške odnose sa Moskvom, ističe Stamenkovski i dodaje: “Predsednik Dodik je odavno za njih nepodoban, jer im već godinama uspešno mrsi konce. Siguran sam da se i ja kao i moji najbliži saradnici, nalazim na spisku Britansko-američkih imperijalnih sila, a u prilog tome govori i organizovana kampanja koja se protiv nas vodi iz Prištine, Podgorice i Sarajeva, koja je čak za razultat imala zabrane ulaska na KiM, Crnu Goru, a u jednom momentu i u BiH. Poznato mi je da su slične probleme imali i istoričar Aleksandar Raković, advokat Goran Petronijević, Vojislav Šešelj i drugi”.

Pogledajte OVDE novo šokantno svedočenje Dejana Lučića.

Izvor: in4s. net

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA