Najnovije

SEVERNA KOREJA DIŽE VOJSKU NA NOGE! Ameri i Južnjaci su preterali - vreme je da osete gnev Kim DŽong Una! (VIDEO)

Severnokorejski komitet za mirno ujedinjenje zemlje osudio je u četvrtak Južnu Koreju zbog sprovođenja zajedničkih vojnih vežbi vazdušnih snaga sa SAD na Korejskom poluostrvu i obećao adekvatan odgovor vlastitim oružanim snagama.

Kim DŽong Un, lider Severne Koreje (Foto: Jutjub)

- Južnokorejske vlasti se suprotstavljaju procesu pomirenja na Korejskom poluostrvu i takva perfidnost nas je u velikoj meri razočarala. Vetar prirodno donosi talase. Pošto su južnokorejske vlasti zajedno sa SAD postale očigledne u svojim vojnim provokacijama protiv naše republike, biće odgovarajućeg odgovora naše vojske - navodi se u saopštenju Komiteta.

Dvonedeljna vežba počela je u ponedeljak, i predstavljala je skraćenu verziju vežbi “Mek Tander”. Australijske snage će takođe učestvovati u vežbama.

Prethodno, komentarišući vojne vežbe, aktuelni američki sekretar za odbranu Patrik Šanahan i južnokorejski ministar odbrane Jeong Kieong Doo primetili su da su vežbe umanjenog obima kao deo pokušaja da se "smanji napetost i podrže naši diplomatski napori da se postigne potpuna denuklearizacija na Korejskom poluostrvu kao konačan, potpuno verifikovan čin”.

Istovremeno, američki predsednik Donald Tramp objasnio je na Tviteru da želi da okonča vežbe kako bi "uštedeo stotine miliona dolara za SAD za koje mi ne dobijamo nadoknadu".

Sirijski vojni stručnjak otkriva zbog čega Rusi bombarduju Idlib. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA