Najnovije

Ankaru ne zanima samo S-400, žele i drugo rusko oružje! Evo šta merkaju i žele!

Turska pokazuje interes i za drugo rusko oružje, pored raketnih sistema protivvazdušne odbrane S-400, koje je Ankara naručila u decembru 2017. godine, izjavio je generalni direktor ruske kompanije za izvoz oružja "Rosoboroneksport" Aleksandar Mihejev.

S 400 (Foto: Ria)

On je rekao da je Turska zainteresovana i za druge ruske sisteme protivvazdušne odbrane, raznih dometa, kao i protivtenkovsko oružje i drugo naoružanje.

Mihejev je istakao da Rusija i Turska sprovode nekoliko zajedničkih projekata u cilju razvijanja novih aviona i helikoptera i modula za oklopna vozila, kao i održavanja opreme koju je Moskva ranije prodala Ankari.

Generalni direktor "Rosoboroneksporta" naglasio je da su Rusija i Turska konstuktivnim dijalogom političkog vođstva dve zemlje uspele da osujete pokušaje stranih rivala da se umešaju u njihovu bilateralnu vojnu saradnju.

Mihejev je ranije reagovao na izveštaje o tome da bi Turska mogla biti zainteresovana za kupovinu ruskih aviona umesto američkih letelica F-35, rekavši da je Moskva spremna da razgovara sa Ankarom o takvoj kupoprodaji.

Turska ima problema sa dobijanjem naručenih američkih aviona F-35 otkako je potpisala ugovor sa Rusijom o kupovini S-400.

SAD se protive postignutom ugovoru između Rusije i Turske. Američke vlasti tvrde da bi ruski sistemi mogli da prikupljaju informacije o američkim avionima, što bi Moskvi otkrilo slabost američkih letelica.

Globalni vojni rashodi najveći za tri decenije, najveći potrošač SAD! U pitanju je jeziva suma! Pročitajte OVDE sve detalje.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA