Najnovije

DRAGINJA ODUŠEVILA REGION: Crnogorska poslanica traži ostavku svog muža! "Ja odgovaram građanima, a ne suprugu!"

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović-Stanković, kaže da je potpis koji je stavila na Sporazum za budućnost, kojim se traži i ostavka njenog supruga vrhovnog državnog tužioca (VDT) Ivice Stankovića, rezultat političke principijelnosti kojoj je bila i ostala dosledna.

Draginja Vuksanović-Stanković (Foto: Jutjub)

- Mene su na izborima birali građani, a ne vrhovni državni tužilac. Zato, za svoj politički rad na poziciji poslanika, odgovaram samo građanima - rekla je za Vijesti Vuksanovićeva.

Sporazum o budućnosti su tokom poslednjeg građanskog protesta “Odupri se - 97.000”, potpisali poslanici opozicije i predstavnici pokreta “Odupri se”.

Potpisnici Sporazuma, između ostalog, traže ostavke predsednika Mila Đukanovića, premijera Duška Markovića, vrhovnog državnog tužioca (VDT) Ivice Stankovića, specijalnog državnog tužioca (SDT) Milivoja Katnića, direktora Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Sretena Radonjića i rukovodstva Radio-televizije Crne Gore (RTCG).

- Moj suprug i ja međusobno se razumemo i podržavamo jedno drugo za autonomno postupanje u obavljanju svojih funkcija i zauzimanju stava, pa makar se i ne slagali. Potpis na Sporazum je rezultat političke principijelnosti kojoj sam bila i ostala dosledna - istakla je Vuksanović-Stanković, pišu podgoričke Vijesti.

Ona je ocenila da bez principijelnosti, nema ni potrebne hrabrosti za promenama koje bi donele novu, bolju i prosperitetniju Crnu Goru, državu socijalne pravde koja bi pripadala svim građanima, a ne privilegovanim pojedincima.

- Nadam se da sam ovim potpisom doprinela rađanju nove političke svesti u Crnoj Gori, jer samo na krilima takve Crne Gore možemo doneti promene neophodne za bolji život i budućnost naših građana i naše dece - ocenila je poslanica SDP-a.

Iako je Vuksanovićeva dugo u braku sa Stankovićem, poslanica je za javnost tek nedavno dodala muževljevo prezime. Ona ga je čak izostavila u prošlogodišnjoj predsedničkoj kampanji, u kojoj je Draginja bila predsednički kandidat Socijaldemokratske partije, a ujedno prva žena u istoriji Crne Gore koja se kandidovala za tu funkciju.

Pročitajte OVDE sve o najelitnijoj srpskoj jedinici “Vukovi sa Drine”.

Izvor: Vijesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA