Najnovije

PROCURELA STROGO ČUVANA TAJNA PODZEMLJA: Arkanovu glavu platili 10 miliona maraka

Ubistvo Željka Ražnatovića Arkana (48) plaćeno je 10 miliona nekadašnjih maraka, kaže izvor koji je upoznat sa istragom vođenom posle ubistva komandanta Srpske dobrovoljačke garde u beogradskom hotelu „Interkontinental“ 15. januara 2000.

Arkan (Foto: jutjub)

Sagovornik otkriva da su novac za ubistvo vođe „Tigrova“ skupili tadašnji kriminalci, kojima je smetao u poslovima ili su bili na njegovoj listi za odstrel.

- Arkan im je smetao da nesmetano rade, a optuživali su ga da je likvidirao neke njihove ljude ili se spremao da ih ubije. Neki žestoki momci tvrdili su da ih je reketirao, pa su na zajedničkim sastancima skovali plan o ubistvu - priča sagovornik.

On kaže da je organizaciju ubistva preuzeo Zoran Uskoković Skole, koji je ranije s Arkanom bio u dobrim poslovnim odnosima.

- Skole se plašio da će ga Arkan likvidirati, pa je okupio njegove neprijatelje i skovao plan ubistva. Za to je angažovao Dobrosava Gavrića mesec dana pre ubistva. Gavrić je za likvidaciju uzeo svog brata od tetke Milana Đuričića Mikija, kuma Dragana Nikolića Gagija i Zorana Nikolića Peglu - kaže izvor.

U likvidaciji su, prema tadašnjim podacima iz istrage, učestvovali i ljudi iz tadašnje Službe državne bezbednosti, koji su pružali logistiku i nikada nisu odgovarali za ubistvo. Dragan Nikolić Gagi je u medijima izjavio da ga je Skole krajem 1999. pozvao u restoran u Rakovici, gde su se dogovorili da prate Arkana da bi ga Gavrić ubio. Gagi je obelodanio da je prvobitni plan bio da Arkana ubiju na Autokomandi i da je Skole iz Nemačke lično rukovodio ubistvom.

- Gavrić se posle naglo obogatio. Meštani Loznice pričali su da je tamo razvio biznis, gradio je zgrade, imao šljunkaru i lokale, ali ne na svoje ime. S tim parama je finansirao bekstvo posle presude - kaže sagovornik.

Drugi pravac istrage vođen je prema spekulacijama da bi Arkan mogao da svedoči protiv Slobodana Miloševića u Hagu.

- Milošević se plašio da bi Arkan mogao da se nagodi sa Haškim tužilaštvom i svedoči protiv njega u vezi s ratnim zločinima za koje je bio optužen. Milošević je u to vreme dobio „pouzdane informacije“ da je Arkan u kontaktu sa zapadnim obaveštajnim službama i da pregovaraju o sklapanju saveza sa tadašnjom opozicijom okupljenom oko DOS-a - kaže na kraju izvor.

Gavrić bi morao u „Alkatraz“! 

Dobrosav Gavrić (44) osuđen je na 35 godina, a od 2011. je u zatvoru u Južnoafričkoj Republici, Dragan Nikolić Gagi kaznu od 30 godina izdržava u Srbiji, dok je Milan Đuričić Miki ubijen 2018. u Johanesburgu. - Gavriću odgovara da što duže bude u Africi jer su tamo bolji uslovi. Ukoliko bi bio izručen Srbiji, verovatno bi dobio „Alkatraz“ ili Sedmi paviljon u Požarevcu gde su stroži uslovi - kaže izvor.

U Venecueli je u toku tajni projekat “Blackout” – sledeći cilj SAD su Kuba i Nikaragva. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA