Najnovije

HRVATSKA PONOVO BLOKIRA SRBIJU? Iz Sabora prete prekidom evrointegracija

Nove pretnje da će blokirati evropske integracije Srbije ponovo su se u četvrtak čule iz susedne Hrvatske. Tokom rasprave o Predlogu zakona o nestalim osobama, poslanici opozicionog Mosta i Hrasta tražili su da se zaustave naši pregovori sa EU dok, kako su poručili, Beograd ne pruži informacije o nestalima, a pomenut je i zahtev za nadoknadu ratne štete.

Hrvatska (Foto: sabor.hr)

Najglasniji je bio Mostov zastupnik Miro Bulj, koji je poručio da blokada Srbije od strane Zagreba treba da traje sve dok naša država ne pruži sve dostupne informacije o nestalima i masovnim grobnicama jer je to, tvrdi, jedini način za rešavanje tog pitanja.

- Dosta je bilo crvenog tepiha za Vučića - rekao je Bulj, čijim se zahtevima priključio i poslanik Hrasta Hrvoje Zekanov.

Davor Štir, iz vladajućeg HDZ, optužio je Beograd da nije dao niti želi da daje informacije gde se nalaze masovne grobnice, jer bi se, tvrdi, time potvrdila "velikosrpska agresija".

Predstavljajući Predlog zakona, ministar branitelja Toma Medved rekao je da Hrvatska traga za 1.903 nestale osobe, kao i da Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova prati ispunjavanje preuzetih obaveza Srbije u okviru poglavlja 23 i 24 (pravosuđe i vladavina prava).

Ko čuva Republiku Srpsku, pogledajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Hrvatska odlepila za srpskom muzikom

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA