Najnovije

VENECUELA JE SPREMNA DA SE BRANI: Invazija na zemlju sve izvesnija, opasnost vreba iz dva pravca! (VIDEO)

Predsednik Nikolas Maduro je izjavio da "kriminalna" opozicija planira da ga ubije i seje haos u vojsci, dodajući da će Karakas povećati brojnost policije kako bi se sprečila moguća agresija. Zamenik venecuelanskog ministra inostranih poslova Ivan Žil objavio je u četvrtak da je vlada spremna da zaustavi bilo kakvu agresiju na zemlju, bilo domaću ili stranu.

Vojska Venecuele (Foto: Jutjub)

On je naglasio da podrška opozicionom lideru i samoproglašenom privremenom predsedniku Huanu Gvaidu opada, jer sve manje ljudi ide na njegove skupove.

- Predstojeći mali skupovi ne predstavljaju nikakvu pretnju nacionalnoj bezbednosti. Ali ako se pojavi pretnja, kao što je infiltracija neprijateljskih elemenata kako bi se napao narod, onda ćemo biti spremni da uzvratimo - objasnio je on.

Izjava dolazi dok se narod Venecuele priprema za predstojeću "Operaciju Sloboda", koja će, prema Gvaidu, dovesti do promene vlasti u zemlji. Međutim, samoproglašeni predsednik nije precizirao šta će se tačno održati u Venecueli.

Politička kriza u Venecueli se pogoršala kada je Gvaido, koji se u januaru proglasio privremenim predsednikom, priznat od Vašingtona i njihovih saveznika, koji su se protivili ponovnom izboru Madura prošle godine. Istovremeno, Rusija, Kina, Turska i mnoge druge zemlje potvrdile su svoju podršku legitimnoj vladi.

Erdogan u nebranom grožđu. Ameri ga ponovo ucenili. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruske trupe pritekle u pomoć narodu Venecuele

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA