Najnovije

SPAVAŠ LI MIRNO ERDOGANE?! Pogledaj šta Kurdi rade tvojim agresorskim trupama (VIDEO)

Oslobodilačke snage Afrina pod vođstvom Kurda nastavile su ove sedmice operacije protiv pobunjenika koje podržava Turska, gađajući brojne lokacije pod kontrolom potonjih u severnom Alepu.

Napad Kurda na pro-turske pobunjenike i severnom Alepu (Foto: Jutjub)

Među prvim napadima sprovedenim ove sedmice bio je raketni napad Oslobodilačkih snaga Afrina na buldožer Slobodne sirijske vojske (FSA) u blizini grada Azaza na severu Alepa. Oslobodilačke snage Afrina takođe su u sredu objavile izveštaj kojim su otkrili da su njihove trupe izvele napad blizu grada Kafr Kašr u oblasti Azaz.

- Naše snage nastavljaju da obavljaju vojne operacije protiv turskih okupatora i njihovih plaćenika u Afrinu i njegovoj okolini, što je dovelo do više ubijenih i ranjenih u redovima plaćenika.

Dana 1. aprila jedna od naših grupa detonirala je eksplozivnu napravu na okupljanju plaćenika tzv. Al-DŽabha al-Šamija u blizini sela Kafr Kašr u Azazu, gde su ubijeni i ranjeni plaćenici.

Oslobodilačke snage Afrina su aktivne u severnom Alepu već nekoliko nedelja, i nanose veliku štetu odbrani pobunjenika koje podržavaju Turci.

Pogledajte OVDE kakav je Putinov odgovor na NATO pretnje. 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Jedan od napada Kurda na pobunjenike u severnom Alepu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA