Najnovije

MUDRA ODLUKA SIRIJSKIH GENERALA: Počinje dugo očekivana ofanziva, ali ne na Idlib, već prvo da se očisti... (MAPA/VIDEO)

Sirijska arapska vojska (SAA) pokrenula je iznenadni napad na zapadnu periferiju grada Alepa u petak uveče, što je prvi napad ove godine da su pokušali da napreduju u bilo kom delu zemlje.

Sirijska vojska (Foto: Jutjub)

Uprkos tome što su uhvatili džihadiste Hadžat Tahrir al-Šama nespremne u Centru za naučna istraživanja, Sirijska arapska vojska nije uspela da postigne nikakav napredak u ovom delu glavnog grada pokrajine.

Govoreći iz grada Alepa, izvor Sirijske arapske vojske rekao je da se njihove snage pripremaju da sprovedu više ofanziva protiv džihadista u pokušaju da povrate sve oblasti van kontrole. Vojni izvor je rekao da je sirijska vojska spremna da očisti kvart Al-Zahra, koji se nalazi u severozapadnom delu grada, zajedno sa Centrom za naučna istraživanja.

Kada se ove oblasti očiste u Alepu, sirijska vojska će obratiti pažnju na džihadiste i turske pobunjeničke gradove Rašidin, Kafr Hama i Kan al-Asal. Sirijska arapska vojska ranije je razmatrala pokretanje ofanzive za oslobađanje ovih područja u zapadnom Alepu, ali su otkazali plan nakon što je stupio na snagu Sporazum iz Sočija. Međutim, nakon što je Hadžat Tahrir al-Šam ofanzivom isterao Nacionalni oslobodilački front (NLF) iz zapadnog Alepa, Sirijska arapska vojska je ponovo počela da razmatra ponovno zauzimanje zapadnog Alepa.

Krvi do kolena na kapijama Tripolija. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Restaurirana 600 godina stara katedrala u Alepu koja je dosta stradala tokom Sirijskog građanskog rata 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA