Najnovije

OBRADOVIĆ KONAČNO ODGOVORIO DA LI JE "LJOTIĆEVAC": Eve šta lider Dveri misli o vođi "Zbora" (VIDEO)

Lider Dveri Boško Obradović svakodnevno je putem režimskih medija prozivan da je sledbenik ideologije Dimitrija LJotića, a on se konačno večeras izjasnio o ovim optužbama.

Boško Obradović (Foto: Jutjub)

On je gostujući u emisiji “Utisak nedelje” na TV Nova S izjavio je da nije sledbenik ideja Dimitrija LJotića.

Obradović je istakao da nije jugoslovenski orijentisan i nije za kolaboraciju u Drugom svetskom ratu, a da mu je bliska ideja pokušaja da se napravi politika zasnovana na hrišćanskom pogledu na svet.

„Ja sam diplomirani profesor srpske književnosti sa opštom književnošću i u okviru svog diplomskog rada izučavao sam poziciju srpske književne desnice između dva svetska rata. U tom kontekstu je neophodno izučavati i autore koji su bili vezani za Jugoslovenski narodni pokret Zbor i da u tom smislu sam odličan poznavalac te materije i veoma sam o tome javno govorio. Ima stvari koje mi se lično sviđaju u onome što je Dimitrije LJotić pisao u svojim političkim govorima“, kazao je Obradović.

On je najavio da će tužiti sve koji optužuju Dveri da promovišu fašizam i da će oni na sudu morati da dokažu gde je u delovanju pokreta Dveri fašizam.

Obradović je istakao da je on antifašista.

„Ja sam tradicionalista privržen našim istorijskim nasleđima. Dveri su organizacija porodičnih ljudi, nama su porodične vrednosti na prvom mestu“, kazao je Obradović.

Da li je Srbija žrtva asimetričnog rata saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA