Najnovije

OPA: Ruski lovac Su-57 ima novo oružje! (VIDEO)

Hipersonično oružje na osnovu rakete „Kinžal“ moglo bi da uđe u naoružanje najnovijeg lovca pete generacije Su-57, a u tom slučaju ruski avioni bi po svojim mogućnostima definitivno nadmašili američke analoge, uključujući i F-35, saopštio je američki list „Nešenel interest“.

Su 57 (Foto: Ria)

Prema navodima lista, to može biti takozvana umanjena verzija rakete, koja bi trebalo da zadrži sve taktičke i tehničke karakteristike, osim spoljašnjih dimenzija i težine. Prema rečima autora članka, ako to uspe da se uradi i ako Rusija objedini svoja dva napredna projekta, to bi moglo značajno da ojača odbrambenu sposobnost zemlje.

Kako navodi stručnjak u članku, razvoj rakete koja je posebno namenjena za Su-57 govori da Kremlj veruje u taj projekat. Takođe se ističe da Sjedinjene Američke Države još uvek nemaju takvo oružje.

Ranije je televizija „Zvezda“ prenela da se za Su-57 izrađuje hipersonična raketa, o čemu je saopštio generalni direktor korporacije „Taktičko raketno oružje“ Boris Obnosov. Prema njegovim rečima, takvo oružje će se izrađivati naredne decenije.

Su-57 je ruski višenamenski perspektivni lovac pete generacije, koji je razvijen uz primenu stelt tehnologije. On može da se suprotstavi bilo kom neprijateljskom lovcu, a može i da uništava kopnene i nadvodne mete.

Pročitajte OVDE sve o čudovištu od puške, pogledajte video.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA