Najnovije

MADURO OTKRIO IZDAJNIKA: Evo ko je pokušao pored Gvaida da ga svrgne s vlasti

Ranije su Sjedinjene Države ukinule sve sankcije protiv bivšeg šefa obaveštajne službe Venecuele generala Manuela Kristofera Figuera, nakon što je prošle sedmice prekinuo saradnju sa predsednikom Nikolasom Maduom kako bi podržao lidera opozicije Huana Gvaida.

Nikolas Maduro (Foto: Jutjub)

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro nazvao je bivšeg šefa obaveštajne službe zemlje Kristofera Figuera "izdajnikom", rekavši da je pomogao u planiranju pokušaja državnog udara koji se dogodio 30. aprila.

U govoru na državnoj televiziji, Maduro je rekao da ima puno poverenje u ministra odbrane Vladimira Padrina i šefa Vrhovnog suda Majkla Morena, za koje su američki zvaničnici rekli da su razgovarali s opozicijom o planovima da se svrgne Maduro, navodi se u izveštaju Rojtersa.

Prošle nedelje, Gvaido je ponovo pokušao da smeni Madura, organizujući demonstracije ispred vojne baze La Karlote u Karakasu. Gvaido je pozvao građane Venecuele i vojsku da izađu na ulice kako bi okončali operaciju svrgavanja legitimnog predsednika Venecuele.

Maduro je odgovorio da su komandanti svih regiona i zona integralne odbrane potvrdili svoju punu lojalnost vlastima zemlje. Slično tome, ministar odbrane Venecuele Vladimir Padrino izjavio je da oružane snage Venecuele ostaju lojalne Maduru i ustavu zemlje.

Ruski specijalci razbili džihadiste u severnoj Hami. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA