Najnovije

IMA VEZE S RUSIMA: Evo zašto je Stejt department povukao čestitku povodom presude za “državni udar” u Crnoj Gori!

Stejt department povukao je čestitku povodom presude za "državni udar" u Crnoj Gori, nakon što se američki državni sekretar Majkl Pompeo usprotivio njenom sadržaju, objavio je magazin "Forin polisi".

Majk Pompeo (Foto: Jutjub)

Ovaj potez američkih vlasti dogodio se uoči odlaska Pompea u Moskvu, gde će se sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i ministrom inostranih poslova Sergejom Lavrovim.

Na vest o zatvorskim kaznama u slučaju "državni udar", čestitke su uputile zapadne vlade, uključujući i Stejt department, ali je ova izjava otišla u etar slučajno u četvrtak popodne, javlja "Forin polisi".

- Pompeova kancelarija je uputila naredbu da se izjava poništi, ali su birokratske mahinacije već pokrenute. Međutim, ubrzo nakon što je puštena, izjava je brzo opozvana i tiho skinuta sa vebsajta Stejt departmenta - naveo je "Forin polisi".

Slučaj “Državni udar” sve zamršeniji Crnogorci sada traže izručenje jednog Izraelca

Ministarstvo pravde Crne Gore uputilo je krajem aprila vlastima Kipra molbu za izručenje izraelskog državljanina Jorama Friga zbog vođenja krivičnog postupka protiv grupe osumnjičene za pokušaj terorističkog napada u Crnoj Gori, na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine, saznaje podgorički list "Pobjeda", prenosi RTCG.

U povučenoj čestitki Stejt departmenta bilo je navedeno da se "radi o čistoj pobedi za vladavinu prava, koja je ogolila pokušaj Rusije da potkopa suverenitet Crne Gore", prenosi portal "in4s".

- Od osujećenog pokušaja ruskog državnog udara na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori u oktobru 2016. godine, Crna Gora je preduzela važne korake ka integraciji sa transatlantskom porodicom, kada se u junu 2017. godine pridružila NATO-u - navodi se u izjavi.

Kako navodi "Forin polisi", uoči susreta Pompea sa najvišim ruskim zvaničnicima povučene su optužbe da je Rusija planirala "državni udar" u Crnoj Gori, tokom kojeg je trebao da bude ubijen tadašnji premijer, a sadašnji predsednik Crne Gore Milo Đukanović. Pompeo će boraviti u poseti Rusiji od sutra do 14. maja.

SAD gomila vojne snage na Bliskom istoku, sada šalju i brod Arlington i raketni sistem Patriot! Pročitajte OVDE sve detalje.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA