Najnovije

CRNI DAN ZA HRIŠĆANE U SIRIJI: Ubijeno 6 dece i jedna žena! Svi zavijeni u crno, jecaji paraju gradom (FOTO)

Radikalni militanti ispalili su baraž raketa sa svojih preostalih položaja u demilitarizovanoj zoni oko Idliba na hrišćanski grad al-Sukajlabiju 12. maja. Rakete džihadista pale su na civilne objekte u gradu. Kao rezultat tog napada, ubijena je jedna žena i šestoro dece. Četvoro druge dece teško je povređeno u brutalnom napadu.

Sirijske Nacionalne odbrambene snage grada Sukajlabije u severnoj Hami (Foto: Jutjub)

Lokalni izvori identifikovali su žrtve kao 40-godišnju Hala Farid Mkškš, Bašar Nihmah, Angi Razuk, DŽisika Kardžijan i Suhir DŽurdžus... Prema izvorima, sva deca stara su između 6-10 godina.

Za sada nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad. Međutim, provladini izvori kažu da su te rakete pokrenuli teroristi DŽaiš al-Ize, koje podržava Turska, a koji je blizak saveznik Hadžat Tahrir al-Šama (HTŠ).

Sirijska arapska vojska (SAA), koja trenutno vodi vojnu operaciju za oslobođenje severne Hame, odgovorila je na masakr tako što je udarila preostala uporišta terorista u regionu. U narednih nekoliko sati će verovatno biti mnogo snažniji odgovor. Ceo grad je zavijen u crno, a danas je obavljena i sahrana tragično stradalih mališana i jedne žene u ovom hrabrom hrišćanskom gradu u severnoj Hami. 

Komandant snaga odbrane grada – Nacionalnih odbrambenih snaga Nabel Alabdala je na svom fejsbuk profilu objavio fotografiju koja jasno pokazuje da je ceo grad u velikoj žalosti, dok se borbe protiv terorista nedaleko od grada nastavljaju.

Tigrovi oslobodili Al Šariju, grad u severnoj Hami. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA