Najnovije

PRAVOSLAVNA BRAĆA PONOVO PROLIVAJU KRV: Grad heroj drugi dan za redom napadnut od strane Al Kaide!

DŽihadisti iz provincije Idlib napali su hrišćanski grad Al-Sukajlabiju drugi dan za redom. Prema izvoru, džihadisti su ispalili raketne granate (RPG) i artiljerijske granate na Sukajlabiju, pogodivši brojne domove u dominantno Antiohijskom pravoslavnom gradu. U nedelju su džihadisti izvršili identičan napad u kojem je poginulo šest osoba, od kojih petoro dece.

Nabel Alabdala, komandant Sukajlabije (Foto: Jutjub)

Hrišćanski grad je dugo bio meta džihadista zbog snažnog otpora njihovim napadima. Al-Sukajlabija je dom jedne od najmoćnijih jedinica iz redova Nacionalnih snaga odbrane (NDF) i dom “ISIS Hantersa” (“Lovaca na ID”), kao i Sirijske socijal-nacionalističke partije (SSNP).

Tokom ofanzive džihadista u severozapadnoj Hami 2014. godine, DŽabhat al-Nusra i Slobodna sirijska vojska (FSA) više puta su pokušavale da zauzmu Sukajlabiju i obližnji hrišćanski grad Mardeh; međutim, lokalno stanovništvo je odbilo sve napade terorista. Ni jedan, ni drugi grad nikada nisu pali džihadistima u ruke. Al-Sukajlabija je takođe dom velikog broja raseljenih civila iz Hame i Idliba; pobegli su u grad kako bi izbegli nasilje koje se odvijalo u njihovim domovima.

Čečeni u severnoj Hami spremni za borbu sa Rusima i SAA. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA