Najnovije

TIGROVI BRILJIRAJU U HAMI! Oslobodili 5 gradova, a ako osvoje ovo brdo, Idlib će im biti serviran kao na tacni! (MAPA/VIDEO)

Situacija za džihadiste u severozapadnoj Hami i jugozapadnom Idlibu postepeno se pogoršava jer su u ponedeljak izgubili ukupno pet gradova. Predvođena Tigrovima, sirijska vojska je popodne zauzela još dva grada nakon intenzivne borbe sa džihadistima.

Sirijska vojska (Foto: Jutjub)

Prema vojnom izvoru u blizini linija fronta, Sirijska arapska vojska preuzela je kontrolu nad Al-Tobehom i Šeik Idrisom nakon što je pokrenula brzi napad iz područja Kafr Nabude.

Kao rezultat ovog napretka, Sirijska arapska vojska je sada osigurala zapadnu stranu Kafr Nabude, pa sada opasnost preti sa severnog i istočnog boka. Sirijska arapska vojska će verovatno preusmeriti svoju pažnju na ključno brdo Sakher i obližnji grad Al-Hobeit dok rade na potpunom oslobađanju severozapadnih delova provincije Hama.

Ako budu uspešni, sirijska vojska će imati samo još nekoliko mesta da osvoji u Hami pre nego što cela provincija bude pod njihovom kontrolom. Ranije danas, sirijska vojska osvojila je tri grada od džihadista na osi Idlib-Hama; među njima su i Tal Havaš, Havaš i Al-DŽabrija.

Čečeni u Siriji spremaju haos. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA