Najnovije

LUPILI ŠAKOM O STO: Austrija nema nameru da se povuče iz projekta „Severni tok 2“!

Predsednik Austrije Aleksandar Van der Belen je na pres konferenciji nakon sastanka s predsednikom Putinom saopštio da Austrija i austrijska naftna i gasna kompanija OMV nemaju nameru da napuste projekat.

Severni tok (Foto: Ria)

"Austrija nema nameru da se povuče iz projekta "Severni tok 2". Definitivno ne postoji takva namera. Uložili smo mnogo u ovu mogućnost tranzita gasa. Naravno da ćemo ostati", rekao je Van der Belen. 

"Da je američki gas bio jeftiniji od ruskog gasa, onda bi se možda neki odnosi promenili", dodao je austrijski predsednik.

Projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje od obala Rusije, kroz Baltičko more, do Nemačke. Novi gasovod će prolaziti kroz teritorijalne ili isključive ekonomske zone zemalja koje se prostiru duž obala Baltičkog mora - Rusije, Finske, Švedske, Danske i Nemačke.

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu negirao je danas da Ankara odgađa kupovinu protivraketnog sistema "S-400" od Rusije used tenzija sa SAD. Pročitajte OVDE sve detalje.

Izvor: vostok. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA