Najnovije

OVAJ JE NAČISTO PROLUPAO! UGLJANIN: Stefan Nemanja je zločinac!

Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je u Novom Pazaru da je Stefan Nemanja, osnivač srpske države i rodonačelnik vladarske dinastije, zločinac i da po njemu ne treba nazivati škole i ulice u Srbiji!

Ulejman Ugljanin (Foto: Jutjub)

On je kazao da je Stefan Nemanja napisao platformu za zločin po kojoj su kasnije, kako tvrdi, navodno delovali Ratko Mladić, Radovan Karadžić i Draža Mihajlović.

- Srbi sve one koji su činili zločine i genocide nad Bošnjacima proglašavaju nacionalnim herojima, svecima, kao što je Stefan Nemanja koji je napisao platformu za zločin, za istrebljenje naših predaka, Bogumila, Ilira. Takvom zločincu su dali zvanje sveca. Dali su sebi za pravo da osnovnoj školi u Novom Pazaru daju ime tog zločinca - rekao je Ugljanin.

On je dodao da je Stefan Nemanja navodnu platformu za zločine napisao na Saboru kod Novog Pazara koji je održan 1176. godine.

LJajić je prevarant!

Ugljanin je rekao da su Rasim LJajić i Muamer Zukorlić uložili velike napore da sa dnevnog reda sednica skupština u Novom Pazaru i Sjenici skinu tačke dnevnog reda koje se odnose na promenu ulica u ovim mestima. Takođe, optužio ih je da su pokušali da spreče posetu bošnjačkog člana Predsedništva BIH Šefika DŽaferovića Novom Pazaru ali da u tome nisu uspeli.

- Rasim LJajić je politički prevarant koji živi u Beogradu a bošnjačko biračko telo koristi kao ovce za šišanje. Rasim LJajić i Muamer Zukorlić, koji sebe nazivaju Bošnjacima, moraće ovih dana da daju odgovor na pitanje zašto su tako neprijateljski nastrojeni prema Bošnjacima. Odgovore će morati da daju svom narodu, porodicima ali i kada budu otišli u BIH i na Kosovo - rekao je on.

- Stefan Nemanja počinio je veće zločine od Ratka Mladića.Pročitajte žitije Svetog Simeona i videćete o čemu se radi. Pročitajte šta je njegova platforma za istrebljenje Ilira, Bogumila i kasnije naših predaka - rekao je Ugljanin i dodao da Srbi i Bošnjaci imaju potpuno suprotstavljene stavove o događajima iz bliže i dalje prošlosti.

Ugljanin je pre nekoliko godina u jednoj emisiji rekao da je Sveti Sava bliži Bošnjacima nego Srbima što je izazvalo različite komentare u javnosti.

- Sveti Sava je bliži nama a ne vama i mi vam ga ne damo, on je naš - rekao je Ugljanin u toj emisiji.

Ugljanin je tada rekao i to da je on najzaslužniji za početak obnove manastira Đurđevi stupovi nadomak Novog Pazara, koji je podigao veliki župan Stefan Nemanja kojeg je juče nazvao zločincem. 

Pročitajte OVDE šta je to šokiralo prolaznike u centru Beograda.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA