Najnovije

POSLEDNJI UDAR SRAMNOGA HAGA: Šešelj otkrio šta se krije iza novog ultimatuma Srbiji

Posle odluke iz Haga da se odbije zahtev da se poslanici SRS i Petru Jojiću sudi u Srbiji Radeta poručila da neće dobrovoljno ići u Hag.

Šešelj (Foto: SRS)

Poslanik SRS, Vjerica Radeta, optužena za nepoštovanje Haškog suda je poručila da neće dobrovoljno ići u Hag jer je štite Ustav i rešenje Višeg suda u Beogradu.

- Što se mene tiče ništa se nije promenilo. Dobrovoljno ne idem. Štiti me Ustav i pravosnažno rešenje Višeg suda u Beogradu. Ne verujem da bi neko iz vlasti bio spreman da nas neustavno isporuči, ali to je svakako pitanje za predstavnike vlasti - kaže narodni poslanik SRS, posle odluke iz Haga da se odbije zahtev da se njoj i Petru Jojiću sudi u Srbiji. 

Ovu odluku je doneo kineski sudija Liu Daćun, koji je poništio prvobitnu odluku kojom je proces Jojiću i Radeti bio ustupljen Srbiji.

Sudija Daćun je istovremeno izdao novi nalog za hapšenje dvoje radikala i Srbiji naložio da ih bez odlaganja izruči u Hag.

Kao obrazloženje odluke, sudija je naveo da su ključni svedoci u ovom predmetu "nedvosmisleno" izjavili da neće svedočiti ako suđenje bude u Srbiji zbog "ozbiljne zabrinutosti za svoju bezbednosti i bezbednost svojih porodica".

O novoj odluci Mehanizma u Hagu oglasio se i predsednik SRS dr Vojislav Šešelj. 

- Oni više nemaju šta da rade, a hteli bi da ostanu na plati, pa stalno nešto novo izmišljaju. Tamo je samo jedan proces u toku i jedan u žalbenom postupku. Posle toga nemaju razlog za postojanje. Odluku je doneo kineski sudija Liu Daćun, koji je izrazito antisrpski nastrojen, što se pokazalo u ovim procesima u kojima je učestvovao - kaže Šešelj. 

Naprednjak Vladimir Đukanović-Đuka ponovo uz Šešelja i radikale. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA