Najnovije

Novi dokazi o plagijatu, žalba rektorki na ocenu o doktoratu Malog

Profesor Raša Karapandža koji je osporio doktorat Siniše Malog podneće žalbu rektorki Beogradskog univerziteta. Iako nije član BU, on će podneti žalbu jer će se na osnovu njegove žalbe i priloga o plagijatu toj inicijativi priključiti i neki profesori BU, rekao je Karapandža.

Siniša Mali (Foto: Jutjub)

Senat Univerziteta u Beogradu doneo je na današnjoj sednici odluku da do 24. maja svi zaposleni na Univerzitetu Beograda u nastavnom i naučnom zvanju mogu da podnesu inicijalne žalbe na izveštaj Stručne komisije FON-a prema kojem doktorat Siniše Malog nije plagijat, a koje će rektorka kao žalbu u ime BU podneti Odboru za profesionalnu etiku.

Članovi Saveta su bili jednoglasni u ovoj odluci.

Prethodno je stručna Komisija naučno-nastavnog veća Fakulteta organizacionih nauka usvojila izveštaj prema kojem je utvrđeno da ministar finansija Siniša Mali nije plagirao doktorski rad. Komisija utvrdila da je svega sedam odsto disertacije bez navoda izvora.

Nakon objavljivanja mišljenja komisije, Karapandža je objavio stranice doktorata u kojima je crvenim označeno ono što je Mali prepisao - stranice koje komisija nije ni pomenula.

On je sada u novim prilozima osporio nalaze komisije FON-a, navodeći na kojim mestima je Mali "masovno kopirao i od reči do reči prevodio tekst, precrtavao figure pa čak i stil slova".

"Ovo su plagijati Siniše Malog koje nisam objavio u originalnoj analizi objavljenoj na sajtu Peščanika pre skoro pet godina. 'Stručna' komisija Fakulteta organizacionih nauka ove plagijate nije ni primetila, iako su više očigledni i prostiru se preko više desetina stranica okružujući pet više nego očiglednih i veoma velikih ilustracija koje su identične kod Siniše Malog i u tezi dr Stefanosa Hailemariama posvećenu restrukturiranju i privatizaciji o Eriteriji", navodi  profesor Karapandža u svojoj žalbi.

Na Kosovu se tajno skladišti jedna opasna stvar! Samo jedan pogrešan korak i svi smo u opasnosti! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA