Najnovije

PRETEĆA PORUKA? SAD objavile video kako B-2 ispušta bunker-bombu usred tenzija s Iranom! (VIDEO)

Blokbasterski visoko kvalitetni video snimak koji prikazuje stelt bombarder "Nortrop" B-2 kako ispušta dve masivne, precizno vođene bunker-bombe postavljen je internet od strane američkih snaga, za vreme dok SAD nagomilavaju svoje snage u Persijskom zalivu.

Norttrop ispušta bombu (Foto: Tviter/printskrin)

Američki teški strateški bombarder je prikazan kako leti na nepoznatoj lokaciji pre nego što snimak uspori i prikaže ispuštanje dva projektila. Bunker-bombe se zatim vide, kako eksplodiraju iznad planinske lokacije iz više uglova.

“B-2 ispušta dve GBU-57. Svako oružje teži 30.000 funti, sa visokom preciznošću, drži u opasnosti duboko zakopane ciljeve“, saopštila je "Vajtman" vazduhoplovna baza na video snimak koji je objavio pilot američkog bombardera.

Vreme objavljivanja video snimka dolazi u trenutku kada SAD nagomilavaju snage u Persijskom zalivu usred napetih tenzija s Iranom. Zabrinjavajući razvoj nazvan je "psihološkim ratovanjem" od strane Islamske Republike, koja je obećala da će zaštititi svoj suverenitet svim neophodnim sredstvima.

S obzirom da Vašington još uvek nije potkrepio svoje tvrdnje da se Teheran priprema da "izvede ofanzivne operacije protiv američkih snaga i naših interesa" bilo kakvim dokazom, Donald Tramp je u petak osudio spekulacije o pripremama SAD za rat kao "lažne vesti".

Pročitajte OVDE koga to Tramp pušta niz vodu i zašto.

Izvor: vostok. rs/RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA