Najnovije

ZELENSKI POVUKAO PRVI POTEZ: Ima ponudu za Putina, ali pod ovim uslovima

Novoizabrani predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski spreman je da počne da pregovara s Rusijom o situaciji u Donbasu, u okviru „normandijskog formata", rekao je član njegovog štaba Ruslan Stefančuk.

Zelenski (Foto: Jutjub)

Problem rešavanja ukrajinske krize razmatra se na pregovorima u raznim formatima, a pre svega u „normandijskom" (Rusija, Ukrajina, Francuska, Nemačka). U Varšavi je predloženo da se pregovori prenesu na „ženevski format", odnosno uz učešće SAD i Poljske, kao zemlje koja je sused i Rusiji i Ukrajini. Međutim, sporazum o prekidu vatre postignut je samo u Minsku, tokom sastanaka kontakt grupe posredovane od strane Ruske Federacije i OEBS-a.

„Stav Vladimira Aleksandroviča Zelenskog jeste da je spreman da počne dijalog, odnosno pregovore s ljudima koji su započeli rat protiv Ukrajine. To će, međutim, biti dijalog u kojem će učestvovati naši partneri", rekao je Stefančuk za televizijski kanal „112 Ukrajina".

On je dodao da je, da bi se postigao neki dogovor, potrebno započeti razgovor.

Prema njegovim rečima, ovi pregovori će se voditi u okviru "normandijskog formata".

"Ti pregovori se takođe vode u granicama `normanskog formata`. I ovde ćemo, naravno, razgovarati. Jer, da bi se dogovorili o nečemu, morate početi da razgovarate", rekao je Stefančuk.

Mračne prognoze o sudbini Ukrajine pročitajte OVDE.

Izvor: Vostok

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA