Najnovije

MADURO POVLAČI MUDAR POTEZ: Ovim će opoziciji skresati krila, a Gvaida poslati na smetlište istorije

Opozicija zemlje, na čelu sa samoproglašenim privremenim predsednikom Huanom Gvaidom, osvojila je većinu u Narodnoj skupštini na izborima 2015. godine. Sledeći parlamentarni izbori su zakazani za kraj 2020. godine. Legitimni predsednik Venecuele Nikolas Maduro predložio je u ponedeljak prevremene izbore za Narodnu skupštinu, izveštava Rojters.

Nikolas Maduro (Foto: RIA Novosti)

Venecuela je upletena u političku krizu, koja je eskalirala nakon što se opozicioni lider Huan Gvaido proglasio privremenim predsednikom zemlje krajem januara, u potezu koji su odmah podržale SAD i njihovi saveznici. Maduro je optužio Gvaida da je "marioneta", dok je oštro kritikovao Vašington zbog organizovanja državnog udara u latinoameričkoj zemlji.

Američko ministarstvo finansija uvelo je više sankcija za venecuelanske državne kompanije od januara. Ukupna šteta od američkih sankcija prema Venecueli već je premašila 100 milijardi dolara. Rusija, Kina, Kuba, Bolivija, Turska i brojne druge zemlje izrazile su podršku Maduru kao jedinom legitimnom predsedniku Venecuele.

Moćna iračka grupa preti Amerima. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA