Najnovije

ĐURIĆ: Dobili smo i ono na šta Priština nije htela da pristane

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić gostujući u emisiji "Hit tvit" na TV Pink istakao je da je prošle nedelje u Vašingtonu sporazumom bila ispisana diplomatska istorija Srbije.

Đurić (Foto: Kancelarija za KiM)

- Svi treba da se setimo koja je bila polazna tačka. Mesecima unazad je prištinska delegacija je tvrdila da u Vašington ide po međusobno priznanje - podsetio je Đurić i dodao da nije ni malo jednostavno i da je potrebno mnogo političke hrabrosti da kažete: Mi ni po koju cenu nećemo to da potpišemo i da prebacite fokus na ekonomska pitanja - rekao je Đurić.

Dobili smo i ono na šta Priština nije htela da pristane, a to je ulazak u mini Šengen, dodao je Đurić.

Istakao je da je prištinska strana na svaki način pokušala sa stola da skloni pitanje Gazivoda i dodao da se vidi kakvi su rezultati postignuti - u Prištini gde je izraženo nezadovoljstvo.

Đurić je istakao da smo imali obaveštajna saznanja da će se na stolu u Vašingtonu naći zahtev za priznanje takozovanog Kosova i Metohije.

- Uspeli smo da razdvojimo da na istom dokumentu ne budu potpisi spskog predsednika i Hotiija. Prištinska delegacija je tražila da Jerusalim i priznanje takozvanog Kosova od strane Izraela bude jedinstvena tačka. Tražili smo da to ne bude u našem dokumentu - naveo je Đurić.

Ruski lovci SU-57 su tri puta neopaženo prošli kroz najbolji američki sistem. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: pink.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA