Najnovije

OBJAVLJEN VRHUNSKI SNIMAK JUNAČKOG PRODORA HASANOVIH TIGROVA: Evo kakvi su im sada planovi (VIDEO)

Sirijska arapska vojska (SAA) i njihovi saveznici pripremaju se za pokretanje druge faze ofanzive u severozapadnoj Siriji. Prva faza, koja je bila usredsređena na poslednje oblasti pod kontrolom militanata u severozapadnoj Hami, otvorila je put Sirijskoj arapskoj vojsci da stigne do područja planine Šašabo i ravnice Al Gab.

Sirijski Tigrovi (Foto: Jutjub)

Druga faza ofanzive će se koncentrisati na ravnicu Al-Gab, koja je sporna oblast nakon ofanzive DŽaiš Al-Fateha u proleće 2015. godine. Da bi ova ofanziva bila uspešna, sirijska vojska će takođe morati da zauzme ključni planinski vrh Kabani, koji gleda na veći deo ravnice Al Gab i obližnji grad DŽisr al-Šugour.

Ova ofanziva će verovatno biti uspešna ako proteraju Hadžat Tahrir al-Šam i Turkestansku islamsku partiju iz Kabana. Novi video snimak je objavila novinska agencija Anna; u kome prikazuje sirijsku vojsku u severozapadnoj Hami u blizini južnog koridora militantnih oblasti ravnice Al Gab.

Na video snimku mogu se primetiti borci sirijske vojske, posebno snaga Tigrova i njihov komandant, general Suheil Hasan.

Veliki konvoj američkih snaga ušao u Irak. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA