Najnovije

BUGARSKI MINISTAR GOVORIO O PROBLEMIMA PRI NABAVCI AMERIČKIH F-16: Majica koju je nosio poslala je mnogo jaču poruku! (VIDEO)

Bugarska je nameravala da kupi američke avione F-16 za svoje vazduhoplovne snage kako bi zamenila staru flotu ruskih aviona MiG-29.

Bugarski ministar odbrane Krasimir Karakačanov (Foto: Jutjub)

Sofija, međutim, smatra da je cena koju nude SAD veća od očekivane, zbog čega je Bugarska prisiljena da traži kompromise ili čak razmatra švedske ili italijanske alternative.

Bugarski ministar odbrane Krasimir Karakačanov je dao izjavu novinarima u Plovdivu kako pregovori sa Sjedinjenim Državama o kupovini F-16 napreduju. Za vreme izlaganja ministar je nosio majicu sa amblemom na kom se nalazi ruski MiG-29.

„Takođe imam i majicu sa Su-25, jer je baza sa našim lovcima u blizini. Ne nosim slučajno ovu majicu: Bugarska trenutno koristi MiG-29“, rekao je ministar okupljenim novinarima.

Karakačanov je izrazio nadu da će razgovori sa Sjedinjenim Državama uspeti tako da će imati priliku da nosi i majicu američkog borbenog aviona.

Prema njegovim rečima, očekuje se da će se pregovori završiti do kraja juna. Karakačanov je napomenuo da cena za F-16 ni u kom slučaju ne bi trebalo da pređe dve milijarde leva, kao što je prvobitno predložila SAD.

Ministar je takođe ponovio da Bugarska nije spremna da smanji troškove aviona na račun naoružanja, opreme i obuke pilota.

„Treće veoma važno pitanje je kako ćemo platiti. Tražimo opcije koje će nam pomoći da ne opterećujemo naš budžet sa 100 odsto paušalnim iznosom“, rekao je Karakačanov.

Ministar je ranije rekao da bi pregovori mogli da propadnu zbog toga što su SAD ponudile „neopravdano visoku cenu“ za avione. Prema rečima Karakačanova, ako se to dogodi, Bugarska će ponovo razmatrati ponude iz Italije ili Švedske.

Pročitajte OVDE ko je uputio poslednji ultimatum Turskoj.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA