Najnovije

ŠEF RUSKIH OBAVEŠTAJACA UPOZORIO MADURA: Venecuelska opozicija priprema nov pokušaj državnog udara

Direktor ruske obaveštajne službe Sergej Nariškin izjavio je u utorak da će opozicija u Venecueli ponovo pokušati da zbaci izabranu vladu. Za Nariškina je važno da Karakas učvrsti svoju poziciju sa venezuelanskim narodom i pregovara sa opozicijom, čak i ako Vašington otežava domaći dijalog.

Nariškin (Foto: RIA)

„Kriza će se očigledno nastaviti. Neuspeli američki državni udar očigledno nije poslednji. Važno je da legitimna vlada dosledno konsoliduje stanovništvo zemlje i udruži snage".

Nariškin je dodao da, iako su propusti vladine ekonomske politike uveliko doprineli zbijanju političke krize u latinoameričkoj zemlji, "strane snage" su je stimulisale.

Od januara ove godine politička napetost u Venecueli je u porastu. Tada se opozicioni lider, Hvan Guaido, proglasio privremenim predsednikom zemlje, u koju je dobio vanjsku podršku od Sjedinjenih Država i njihovih glavnih saveznika.

Vlada Nikolasa Madura, ponovo izabrana 2018. godine, i dalje se smatra legitimnom od strane zemalja kao što su Kina, Rusija i međunarodne organizacije. 30. aprila Gvaido je ponovo pokušao da ubije Madura, međutim, pokušaj državnog udara nije uspeo.

Venecuelanska vlada je započela istragu kako bi saznala šta se dogodilo.


Iran je u stanju da proizvede atomsku bombu za godinu dana. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Fort-Russ

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA