Najnovije

TIGROVI JURIŠAJU: Počela strahovita bitka za Kafr Nabudu, SAA krenula u kontraofanzivu!

Sirijska vojska napreduje unutar Kafr Nabude, jer se broj poginulih povećao za preko 80. Pobunjenici džihadista bore se da zadrže Kafr Nabudu, uprkos tome što su jutros zauzeli grad.

Sukobi Kafr Nabuda (Foto: Jutjub)

Predvođena silama tigrova, Sirijska arapska vojska (SAA) započela je veliku kontra-ofanzivu protiv džihadskih pobunjenika da bi zauzela Kafr Nabudu ubrzo nakon što je izgubila grad. Prema vojnom izvoru u blizini linija fronta, sirijska arapska vojska upala je u Kafra Nabudu sa dva različita boka u pokušaju da nadvlada džihadiste.

Sirijska arapska vojska je uspela da se vrati u grad nakon što je probila slabe džihadističke linije na zapadnoj osi Kafr Nabude. Oni sada rade na ponovnom zauzimanju poslednjih oblasti pod kontrolom džihadskih pobunjenika.

Vojni izvor je rekao da je broj žrtava džihadista od njihove ofanzive na Kafr Nabudu premašio 80, a većina žrtava je došla tokom prvih šest sati njihove velike operacije. On bi dodao da je broj poginulih sirijske arapske vojske takođe prilično visok, sa ranom procenom između 30 i 40.

Huti osvojili strateški grad u južnom Jemenu! Više pročitajte OVDE

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA