Najnovije

VELIKA ZEMLJA POVLAČI PRIZNANJE KOSOVA?! Šamarčina lažnoj državi!

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić boravio je u Federalnoj Republici Somaliji. Šef srpske diplomatije u Mogadišu imao je bilateralne razgovore sa predsednikom Somalije Mohamed Abdulahi Mohamed Farmađom, predsednikom Vlade Somalije i ministrom inostranih poslova Somalije.

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

U razgovorima je izražena obostrana spremnost za obnovu tradicionalno prijateljskih odnosa dve zemlje koji datiraju još iz vremena bliske saradnje u okviru Pokreta nesvrstanih zemalja, saopštio je MIP.

Predsednik Somalije je istakao da njegova zemlja ne podržava separatizam i jednostrane poteze koja podrivaju međunarodno pravo i međunarodni poredak. 

Naglasio je da će Somalija preispitati i ukinuti sve odluke tranzicione vlade iz 2010. godine, koje nemaju legitimitet, uključujući odluku o priznanju jednostrane poglašene nezavisnosti Kosova.

Podsećamo, priznanje Kosova je povuklo 13 zemalja: Sao Tome i Principe, Surinam, Gvineja Bisao, Burundi, Liberija, Papua Nova Gvineja, Lesoto, Dominika, Grenada, Komori, Solomonova ostrva, Madagaskar i Palau.

Raketni napad na rusku vazduhoplovnu bazu Hmejmim u Siriji. Pročitajte OVDE

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA