Najnovije

SRBIJA SPREMA KONTRAMERE PRIŠTINI ZBOG TAKSI: Jedna od opcija zaustavljanje kamiona sa robom koji idu ka EU!

BEOGRAD - Beograd neće pokretati arbitražu protiv Prištine zbog enormnih taksi na proizvode iz centralne Srbije, već je odlučeno da se primene kontramere, koje se trenutno razmatraj.

Ramuš Haradina (FOTO: printskrin)

Od arbitraže se odustalo, jer se Unmik, koji je u ime takozvanog Kosova potpisnik CEFTA sporazuma, proglasio nenadležnim.

U toj situaciji, Beogradu je preostalo samo da tuži tzv. "Kosovo", a pojavljivanje "Kosova" kao pravnog lica u međunarodnom pravu i to na inicijativu naše strana, nesumljivo bi moglo da se protumači kao priznanje njegove "državnosti', zbog čega je opcija arbitraže i odbačena

Podseća se da je tzv. "Kosovo" postalo punopravni član CEFTA u julu 2007, a Sporazum o članstvu potpisao je Unmik u ime prištinskih institucija.

Od Unmika je zatražen odgovor zašto su se proglasili nenadležnim u ovom slučaju, ali nije stiglo objašnjenje.

Jedna od kontramera Beograd prema Prištini moglo bi da bude zaustavljanje njihovih kamiona sa robom koji idu ka Evropskoj uniji.

U tom slučaju, međutim, postojao bi rizik da se i Srbija optuži za kršenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, zbog čega se svaki dalji potez dobro odmerava

“O našoj budućoj strategiji protiv suludih nameta koje je uvela tzv. "vlada" Ramuša Haradinaja, moglo bi da bude reči već u petak, kada u Beograd stižu politički predstavnici našeg naroda sa Kosova i Metohije".

Koji je sledeći srpski grad na meti pročitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA