Najnovije

ŠREDER: Najlakše je prvo Srbiju primiti u EU, pa onda rešavati pitanje Kosova

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder izjavio je danas na konferenciji "World minds" da je po njegovom mišljenju, najlakše prvo primiti Srbiju u EU, pa onda rešavati pitanje Kosova.

Gerhard Šreder (Foto: Jutjub)

– Po mom mišljenju, najlakše rešenje je primiti prvo Srbiju i EU, a onda razmatrati moguće rešenje Kosova. Da ne budem negativan, mislim da je Srbija na veoma dobrom putu. Kada je reč o ekonomskom delu, ispunjava sve uslove, a neke i iznad zadatih kriterijuma – rekao je Šreder tokom razgovora na simpozijumu sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem i direktorom “Ringiera” Markom Valderom.

Šreder je ovo rekao u odgovoru na pitanje Valdera kako njemu izgleda pitanje Kosova, pošto “predsednik Vučić kaže da smo izgubljeni”. Vučić je rekao da smo “svi izgubljeni u vremenu i prostoru”, odgovarajući na pitanje Valdera gde smo trenutno kad je reč o Kosovu.

– Reći ću vam iskreno, razgovarali smo o tome skoro pet sati i onda sam dobio poruku: Moramo da ubrzamo rešenje, da pojačamo napore da rešimo pitanje Kosova. Priština ne može da se konsoliduje bez Srbije, a mi ćemo uraditi najbolje što možemo da sačuvamo mir i stabilnost.

Šešelj ponovo uzburkao javnost. Pogledajte OVDE šta je poručio Seržu Bramercu.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA