Najnovije

VUČIĆ JE KURTA I MURAT: Zbog KiM i izvršitelja kampuju pod prozorom Predsednika! (VIDEO)

Ispred Predsedništva Srbije, u Pionirskom parku, već danima „Pokret Srbije Gerila” i „Živi zid - Narodna jaka Srbija” neprekidno kampuju i 24 časa dežuraju, organizujući potpisavanje peticije protiv rada javno-privatnih izvršitelja.

Igor Jakšić (Foto: Jutjub)

Sima Redžepović (Gerila) i Igor Jakšić (Živi zid) najavljuju veliki narodni protest pod nazivom „Ne damo Kosovo – bitka za Košare 2”, za ponedeljak 27. maj, od 10 časova ispred Skupštine Srbije.

Tada će se, posle sedam godina, održati u skupštinskom zdanju sednica posvećena Kosmetu.

Skup se organizuje sa ciljem da se pokaže da je narod prava vlast u Srbiji i kao opomena vlastima u državi da ih čeka Narodni sud ako izdaju Kosovo, kažu organizatori.

„Ovo je prva građanska slobodna zona jer ovde nema političara, političkih partija i upliva političara na naše mišljenje i ciljeve, a to su: da Srbija treba da pripada građanima, a ne potkupljivim elitama, da Srbija ne sme da bude članica NATO-a, da su Kosovo i Metohija  srce Srbije. I da ovi na vlasti moraju da odu, a da se ni oni nikad ne vrate, odnosno ni Kurta, ni Murta”, istakao je za “Srbin info” Sima Redžepović.

On je pozvao sve koji žele promene da im se pridruže.

„Ovde je svako dobrodošao ko želi da pomogne da sjaše Kurta, da skinemo Aleksandra Vučića Murata i njegove sluge, jer ako oni ostanu, Srbije neće biti”, poručuje Redžepović.

Živi zid

Govoreći o peticiji protiv rada javno-privatnih izvršitelja, Igor Jakšić je u ime organizacije Živi zid podsetio da su javni izvršitelji protivustavno uneti u Zakon o izvršenju i obezbeđenju jer je Ustav Srbije jasan: sudska vlast se ne može preneti na pravna lica niti na drugu državnu instituciju sem suda.

„ Danas u Srbiji i javni izvršitelji donose rešenja, mimo suda, krećući u izvršenja na osnovu gotovinskih računa. Zato je naša borba usmerena na ukidanje mafijaških, protivustavnih izvršitelja, a svi oni koji zagoravaju primenu protivustavnog Zakona o izvršenju i obezbeđenju neka sami zaključe šta rade,” naglašava Jakšić.

Vladika SPC otkrio šta je Vučić rekao na sastanku u Patrijaršiji, više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Srbin.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA