Najnovije

TURSKA VOJSKA DOPREMA OPASNO ORUŽJE U SEVERNU HAMU I IDLIB: Ovo može postati najveća noćna mora za sirijske snage! (VIDEO)

Turska vojska je rasporedila dodatne trupe i opremu, uključujući i sistem za otkrivanje minobacača, na svom glavnom osmatračkom mestu u severozapadnom delu Hame.

Turska vojska (Foto: Jutjub)

- Turski konvoj je ušao sa područja Kirbet al-Juza, kroz ruralni Idlib, i uputio se na osmatračnicu u Šer al-Magaru, koja je nedavno bila opkoljena Asadovim snagama sa zapadne strane – navodi se u izveštajima.

Pro-opozicioni izvor je takođe objavio fotografije turskog vojnog konvoja, uključujući i jedno oklopno pešadijsko vozilo Otokar Kobra II (IMV) opremljeno “Serhat II” radarima.

“Serhat II” je sistem za detekciju minobacača koji je proizveden u turskoj vojnoj kompaniji ASELSAN. Sistem pruža pokrivenost na 360 stepeni i ima domet detekcije od 6 km. Turska osmatračnica u Šer al-Magaru bila je meta minobacačkih napada dva puta u maju. Prvim napadom, koji se dogodio 4. maja, povređena su dvojica pripadnika turske vojske.

Opozicioni aktivisti okrivili su Sirijsku arapsku vojsku (SAA) za oba minobacačka napada. Međutim, ove optužbe nisu zvanično usvojene od strane Ministarstva odbrane Turske, koje još nisu identifikovale napadače. Primena sistema za detekciju minobacača pokazuje da turska vojska radi na utvrđivanju izvora vatre, a u nekim slučajevima čak i uzvrati istom.

Pogledajte OVDE šta to Iranci rade na iračko-sirijskoj granici.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA