Najnovije

Uhapšen terorista OVK - Remzi Šalja, određen mu je pritvor!

Osnovni sud u Prizrenu je odredio jednomesečni pritvor bivšem pripadniku OVK Remzi Šalji. On je odbio da se, kao svedok, pojavi pred specijalnim sudom u Hagu januara ove godine.

Terorista OVK (Foto: Jutjub)

Pritvor mu je određen zbog suđenja za ratne zločine počinjene na Kosovu, koje se odvija pred osnovnim sudom u Prizrenu.
Mera pritvora nema veze sa pozivom Šalji da sveči pred specijalnim sudom u Hagu.Jedan od lokalnih komandanata terorističke OVK Remzi Šalja uhapšen je na za sada nepoznatoj lokaciji, javljaju prištinski mediji, prenosi RTS.

Šalja je u januaru "nestao" posle poziva koji mu je uputilo tužilaštvo Specijalnog suda u Hagu. Hapšenje prvog begunca od novog suda za ratne zločine potvrdio je njegov advokat Natal Buljakaj. Šalja je poziv za saslušanje u Hagu dobio još u decembru, ali je nestao nedugo pošto je objavio da se neće predati tom tribunalu.

Prema optužnici tužilaštva u Prištini, Šalja je nedaleko od Suve Reke sredinom 1998. godine učestvovao u otmici Hadžija Pertešija, čije je telo pronađeno nekoliko dana kasnije u obližnjem selu Dulje. Specijalni sud za zločine OVK uputio je Šalji poziv za saslušanje sredinom decembra, ali je on odmah rekao da se neće pojaviti u Hagu.

Pozivi za saslušanje u Hagu do sada su upućeni na adrese desetak bivših komandanata OVK, uključujući nekadašnjeg šefa glavnog štaba Sulejmana Seljimija.

Francuzi raskrinkali NATO. Pogledajte OVDE kako su to uradili.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA