Najnovije

KONAČNO PRIZNALI: Da, Pentagon istražuje vanzemaljce!

Potragom za mogućim vanzemaljskim letelicama, Amerika se bavila još ranije. Naime, tajna inicijativa pri ministarstvu odbrane SAD, nazvana Napredni program identifikacije pretnji u vazdušnom prostoru (AATIP), koja se time bavila, ugašena je 2012. godine. Međutim, sada je Ministarstvo odbrane prvi put zvanično potvrdilo da se bavilo ispitivanjem "neidentifikovanih vazdušnih fenomena".

NLO (Foto: pixabay. com)

Pentagon je po prvi put priznao da je američka vojska ispitivala, i da i dalje ispituje prijave neidentifikovanih letećih objekata (NLO).

- Ministarstvo odbrane jeste ispitivalo i istraživalo neidentifikovane vazdušne fenomene. To radimo i dalje. Moramo da identifikujemo sve letelice koje operišu u našem vazdušnom prostoru, ali i da identifikujemo bilo kakve strane aktivnosti koje mogu biti pretnja po našu domovinu. Ministarstvo će nastaviti da ispituje, mada u normalnim procedurama, sve izveštaje o neidentifikovanim letelicama sa kojima se susretnemo, a sve kako bismo sprečili bilo kakvo strateško iznenađenje od strane naših neprijatelja - rekao je za NJujork post Kristofer Šervud, portparol Pentagona.

Nik Poup, bivši britanski oficir zadužen za ispitivanje NLO, kaže da je ovo bombastično priznanje.

- Zvaničnici su uvek tvrdili kako samo ispituju sledeću generaciju aviona, projektila i dronova. Ovo priznanje jasno ukazuje na to da su ispitivali ono što javnost naziva NLO. Naravno, zbog tereta tog termina, iskoristili su konstrukciju "neidentifikovani vazdušni fenomeni - rekao je on.

DŽon Grinvald, vlasnik jednog od sajtova o zaverama, kaže da je ovo veliko iznenađenje jer se Pentagon decenijama trudio da ne potvrdi da se bave ispitivanjem NLO i viđenjima vanzemaljskih letelica.

Kada je reč o teorijama zavere o vanzemaljcima, najveća misterija je čuvena Oblast 51, baza američke vojske čije postojanje nikad nije zvanično priznato. Mnogi veruju da su tu, na nekadašnjem artiljerijskom strelištu, ispitivani navodni ostaci NLO iz Rozvela, kao i da se u njoj sprovodi saradnja SAD sa vanzemaljcima. Ima čak i tvrdnji, kakve je izneo naučnik Bojd Bušman, da u Oblasti 51 radi 18 vanzemaljaca. Međutim, novinarka Eni DŽejkobsen tvrdi da je to mesto gde se ispituju ostaci ruskih letelica poput "migova“, ali i razvijaju neobični avioni.

Pročitajte OVDE sve o nakitu vanzemaljskog porekla pronađenom na mumiji Tutankamona.

Izvor: dailymail. co. uk

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA