Najnovije

Bude li Zelenski slušao Zapad – završiće kao Porošenko!

U Kijevu je napukao most od betona i stakla – namenjen pešacima i biciklistima – samo dan nakon što je pompezno bio pušten u upotgrebu.

Zelenski (Foto: president.gov.ua)

Dugačak je 212 metara, a napukao je (i zatvoren) zato što je grupa mladih oduševljenih ukro-patriota u zanosu po njemu skakala. To se od njih i očekivalo jer se ukrajinski patriotizam meri i parolom „Ko ne skače – taj je Moskalj!“.

Ovo, međutim, nije nimalo smetalo novom ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom da sunarodnicima obeća da će im svim silama pomagati da svoje planove i inicijative realizuju „unutar zemlje“. I naglasi da će Ukrajina – zahvaljujući tome – „postati baza za ukrajinske genijalce – baza na koju će se oslanjati u svom pokoravanju sveta“.

Ni manje, ni više!

Ovako je nastupio povodom jubileja čuvenog ruskog avio-konstruktora Igora Sikorskog koji je posle Oktobarske revolucije emigrirao u SAD. Rodio se 1889-te u Kijevu, a Zelenskom je to bilo dovoljno da ga proglasi „velikim Ukrajincem“.

Ukrajinske stvari, inače, stoje tako dobro da je oligarh Igor Kolomojski, bogati Jevrejin iz Dnjepropetrovska koji je zbog sukoba sa petrom Porošenkom jedno vreme živeo u inostranstvu, javno posavetovao Jevreju Zelenskom da sledi primer Grčke – da odbije pomoć i program MMF i objavi državni defolt.

„Treba da se odnosimo prema svojim kreditorima poput Grčke. Ona je primer za Ukrajinu. Uostalom, koliko je puta Argentina objavljivala defolt? Svaki put su joj restruktuirali dugove“ – precizirao je Kolomojski.

Ovo je utoliko indikativnije što je on jedan od evropskih jevrejskih lidera, a mnogi u Ukrajini Zemenskog smatraju njegovim štićenikom.

Kolomojski smatra i da je pobeda Zelenskog pokazala želju Ukrajinaca da se odmore ekonomije štednje koju nameće MMF.

Još je svog pulena javno upozorio:

„Bude li Zelenski slušao Zapad – završiće kao Porošenko!“

Kolomojski ne krije da smatra da Sjedinjene Države i EU treba da Ukrajini otpišu sve dugove. Čak je Vašingtonu i Briselu poručio:

„To bi bila samo kompenzacija za sva stradanja Ukrajine u borbi protiv Rusije. A to je vaša igra i vaša geopolitika. na žalost, Zapadu nije do Ukrajine. Zapad želi da naškodi Rusiji, a Ukrajina mu je u tome samo – opravdanje“.

Advokat Kolomojskog Andrej Bogdan postao je šef kabineta Zelenskog.

Putin i Đinđić spremali dogovor o Kosovu. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA