Najnovije

Predstava „Carstvo mraka“ 30. maja gostuje na šestom Drama festivalu u LJubljani

Predstava „Carstvo mraka“, prema tekstu Lava Nikolajeviča Tolstoja, u režiji Igora Vuka Torbice, biće izvedena 30. maja na šestom Drama festivalu u LJubljani.

Scena iz predstave (Foto: Narodno pozorište)

Na toj manifestaciji, revijalnog karaktera, koja se održava od 25. do 31. maja, učestvuju i  pozorišta iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Češke Republike.

U predstavi „Carstvo mraka“, koja će 1. juna gostovati i u Zagrebačkom kazalištu mladih, uloge tumače Olga Odanović (Matrjona), Hana Selimović (Anisja), Vanja Ejdus (Akuljina), LJubomir Bandović (Petar), Anastasia Mandić (Kuma), Marko Baćović (Aćim), Ivan Đorđević (Nikita), Nikola Vujović (Mitrić), Ivana Šćepanović (Marina), Novak Radulović (Svat) i devojčica Jelena Blagojević (Anjutka).

Teme iz Tolstojeve drame, poput prevare, pohlepe, preljube, licemerja, ubistva i čedomorstva, a sve zarad novca koji je “svakom poslu gospodar”, veoma su prisutne i u današnjem vremenu. Slavni pisac u ovom komadu o grehu i izopačenosti karaktera, za šta najviše krivi očajničko siromaštvo, pruža dovoljno dokaza da su svi ti ljudi koji žive u jednom takvom carstvu mraka i sami mračni i svi međusobno podjednako sposobni za ono
najgore… Predstava je premijerno izvedena 24. marta 2017. godine.

Pročitajte OVDE gde to gostuje Narodno pozorište i to posle 37 godina.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA