Najnovije

Vila na Dedinju krije tajne!

Uzimajući kao lajtmotiv istoriju jedne vile, Ivan Ivanji u novom romanu „Vila na Dedinju“ ispisuje uzbudljivu priču o poreklu, samospoznaji i istini koja na kraju uvek izađe na videlo bez obzira na sve pokušaje da se zataška. To, dakle, nije samo priča o tajnama koje krije jedna vila u elitnom delu Beograda već i priča o restituciji i o sudbini Jevreja i njihovih potomaka nakon Drugog svetskog rata.

Foto-Laguna

Centralna Srbija. Svetski uspešan informatičar, koji je davno napustio svoju otadžbinu, neočekivano će se zateći u centru za rehabilitaciju na ograncima „srpskog čarobnog brega“, gde će zaintrigiran pričom o misterioznoj vili morati da se suoči sa sopstvenim životnim izborima.


Dedinje. Igrom slučaja uvučen u kriminalne malverzacije, unuk čuvenog generala i narodnog heroja pokušaće da otkrije tajne decenijama pažljivo skrivene unutar zidina njegove porodične kuće.


Negde nasred Atlantskog okeana. Dvojicu skipera spojiće njihovo jevrejsko poreklo, ljubav prema jedrenju i priča o sudbini vile u nekom dalekom gradu na ušću dveju reka.


Isprepletene ljubavi, suparništva, interesi i mržnje otkrivaju sliku naše stvarnosti, za koju bi možda bilo bolje da je ostala tajna, rekao nam je autor romana, koji je ovu knjigu pisao preko deset godina.

„Nisam bio siguran da ću uspeti da spojim razne ideje, ali nadam se da se na kraju sve sklopilo. Mnogo toga u romanu možda deluje neverovatno, nemoguće, izmišljeno, pa sam zbog toga nekoliko eksperata zamolio da urade provere sa stanovišta svoje struke. Tako mi je sve što govorim o tajanstvenom institutu proverio, nažalost odnedavno pokojni profesor dr Laslo Švirtlih, naš najbolji ekspert za robotiku u odnosu na ljudska tela, i profesorka dr Vesna Škuletić, patološkinja na Vojnomedicinskoj akademiji. Što se tiče rada naših istražnih organa i policije, moje pisanje je proveravao novinar lista ’Vreme’ Miloš Vasić, a u pogledu mogućeg razmišljanja kompjuteriste Aleksandar Lazarević, koji je ekspert firme 'Citi–Bank of Amerika' za takve poslove. Najzad, u pogledu jedrenja mogao je da me posavetuje moj unuk, Vladimir Švab, skiper, dobitnik brojnih međunarodnih regata.“

Izvor:Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA