Najnovije

MIŠA VACIĆ "OSVOJIO" POŽAREVAC! Srpska desnica svakim danom sve jača! (FOTO/VIDEO)

Srpska desnica održala je u četvrtak 30. maja osnivačku skupštinu u Požarevcu na kojoj je osnovan odbor i izabran predsednik i rukovodstvo u Požarevcu. Skupština je održana u sali Centra za kulturu na kojoj se okupilo 150 Požarevljana, koji su došli da podrže osnivanje Srpske desnice u svom gradu.

Srpska desnica u Požarevcu (Foto: Srpska desnica)

Za predsednika odbora Srpske desnice u Požarevcu izabran je Marko Bogdanović,  za potpredsednike Dušan Milenković i Nikola Milenković, dok je sekretar Milan Gajić. Za članove odbora izglasani su Srđan Živković, Marko Živković, Marko Jotić i Dejan Veljković.

Pristutne je  prvo pozdravio Marko Bogdnaović, koji se najpre zahvalio predsedniku Srpske desnice na ukazanom poverenju,a zatim i svojim  sugrađanima koji su došli da podrže formiranje Gradskog odbora. Bogdanović je istakao da će Srpska desnica u Požarevcu biti ubrzo relevantan faktor u odlučivanju, i da će svojim radom pokazati da zalužuju učešće u loklanoj vlasti.

Damir Šimpraga, potredsednik Srpske desnice je rekao da je Požarevac pokazao svoju jačinu i odlučnost da prihvati ideje desnice, i da u prilog tome govori broj prisutnih građana.

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić je istakao da je Požarevac trenutno jedan od najjačih odbora Srpske desnice, i da mu je posebno drago što je prisutan veliki broj mladih ljudi, spremnih da se bore za očuvanje nacionalnih ideja, da se bore za očuvanje srpske porodice.

- Požarevac je trinaesti grad u kome smo osnovali odbor, i jako nam je važan kao grad koji je bio na udaru prethodnog, žutog režima. Srpska desnica želi da pomogne Požarevac u njegovom daljem razvoju, da podrži Požarevljane u njihovoj borbi za bolju budućnost. Naš program je patriotski, porodičan i njime želimo da mobilišemo što širu svest u narodu i da se borimo za celokupnu Srbiju, uključujući i Kosovo i Metohiju. Od Požarevca očekujem da bude jedno od naših uporišta - rekao je Vacić. 

On je istakao ključne delove programa Srpske desnice: 

– Akcenat je da pomognemo mala i srednja preduzeća, ali posebno poljoprivredike. Takođe, pomoć trudnicama i porodiljama, zaštita žena, ali i svih kategorija ugruženog stanovništva – invalidima, starima, borcima. Mi se zalažemo za donošenje Zakona o boračkoj invalidskoj zaštiti, za nas je neprihvatljivo da ne postoji takav zakon, jer se u Srpskoj desnici nalazi veliki broj ratnih invalida i veterana, vojnih penzionera, i naša je dužnost da o svima podjednako vodimo računa - zaključio je Vacić.

Holanđani lupili šamar Albancima. Pogledajte OVDE.

Izvor: nacionalist. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA