Najnovije

PUTIN UPOZORIO PLANETU! U toku je trka sa vremenom! Rusija čini sve... Država koja prva učini dođe do ovog oružja, postaće vladar sveta!

Predsednik Vladimir Putin je održao sastanak o razvoju tehnologija u oblasti veštačke inteligencije.

Putin (Foto: kremlin.ru)

Pre sastanka, predsedniku je prikazana izložba najnovijih dešavanja u ovoj oblasti. Na izložbi ga je dočekao digitalni avatar virtuelni TV voditelj po imenu Elena, stvoren u Rusiji uz pomoć tehnologija veštačke inteligencije.

Predsedniku je pokazan rad moskovskog sistema za analizu protoka saobraćaja, tehnologija za traženje osumnjičenih i rešenje za bezbednost saobraćaja. Osim toga, predsedniku je pokazano nekoliko inovativnih proizvoda, uključujući i neuronsku kacigu, koja pomaže pacijentima s ozljedama glave.

Na početku sastanka, predsednik je istakao da će zemlje - monopolisti u veštačkoj inteligenciji u budućnosti postati "gospodari sveta". Putin je dodao da nije slučajno što su mnoge zemlje već usvojile akcione planove za razvoj takvih tehnologija.
Prema njegovim riječima, Rusija bi trebala imati tehnološki suverenitet u oblasti veštačke inteligencije. Konkretno, za to je potrebno značajno povećati finansiranje, stvoriti podsticaj za privatne investicije i razvoj korporativne nauke, istraživanja i razvoja, prenose RIA Novosti.

Predsednik je naglasio da bi Rusija trebala postati jedna od ključnih za rešavanje najtežih naučnih problema uz učešće naučnika iz celog svijeta, kao i "izgrađivanje kadrovskog i intelektualnog potencijala", uz zadržavanje svojih talenata.

On je dodao da će svetski naučnici moći da rade u matematičkim centrima, koji će se sledeće godine pojaviti u Moskvi, Sankt Peterburgu, Sočiju.

Putin je rekao da za pet godina zemlja treba da zauzme vodeću poziciju u oblasti kompjuterskog razvoja, uključujući i oblast sajber bezbednosti.

Zahtev za ukidanje imuniteta prebijenom ruskom državljaninu Mihailu Krasnoščekovu ide u UN! Više o tome čitajte OVDE.
 
Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA