Najnovije

VULIN: Hoće li Šiptari da ih zovem Arnauti ili arbanasi?!

Najava tužbe protiv mene zbog toga što Albance sa Kosova i Metohije nazivam Šiptarima, tumačim kao nastavak zabrane odlaska u Jasenovac ili na prostor Kosova. Srbi koji ne ćute - moraju biti ućutkani. Shvatiću tužbu kao kompliment za doslednost i upornu borbu za istinu.

Aleksandar Vulin (Foto: Jutjub)

Ovako Aleksandar Vulin odgovara, na poruke predsednika Nacionalnog veća albanske nacionalne manjine Ragmija Mustafe da razmišljaju o tužbi protiv ministra odbrane jer, kako je poručio, "koristi uvredljiv termin Šiptari i time omalovažava Albance i stavlja ih u grupu drugorazrednih građana".

- To je termin koji Šiptari koriste sami za sebe, i ne znam zašto bi bio uvredljiv - uzvraća na napade Vulin. - Možda nije dobar izgovor? Za mene bi uvreda bila da me neko zove drugačije nego što ja zovem sebe. Šiptar je termin koji označava Albance sa Kosova i pokazuje da se ne misli na Albance koji žive u centralnoj Srbiji ili u Albaniji, i ne znam šta je tu sporno. Da li bi bolje bilo koristiti turske izraze Arnaut, Arbanas? Uvek sam bio posebno na meti svih koji reč Srbin smatraju uvredljivom, zato što postojimo, a posebno što govorim glasno i istinito.

Ministar Vulin ponovio je da ostaje pri tome da ukoliko Evropska unija ne želi Srbiju, ima ko je želi i da postoje i drugi savezi i druge zemlje koje žele da sarađuju sa nama. Na pitanje da li će tražiti da Vlada preispita evropski kurs Srbije, Vulin kaže:

- Izneo sam svoj stav, to nije stav ni Vlade, ni predsednika Vučića, ni vladajuće većine. To je moje mišljenje i neka sada ostane tako.

Pročitajte OVDE zašto je Kolinda besna na Srbiju.

Izvor: novosti. online

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA