Najnovije

DŽIHADISTI PATROLIRAJU ULICAMA NJUJORKA: Duge brade, sa kapicama na glavi, u stilu ID prolaze Bruklinom - NJujorčani uplašeni! (FOTO/VIDEO)

Oformljena je prva civilna "Muslimanska patrola" u SAD, koja će preventivno delovati na zaštiti muslimana u Bruklinu, jednom od pet oblasti NJujorka, prenosi NJujork Tajms. Nenaoružana civilna patrola će sarađivati sa policijom, kako bi zajedno pomogli svojim komšijama da se u zajednici ponovo izgradi poverenje prema muslimanima.

Muslimanska patrola u NJujorku (Foto: Jutjub)

Kako navodi NJujork Tajms, pojačana kampanja mržnje podstakla je policiju u NJujorku i drugim velikim gradovima da određenim danima proširuju patrole oko džamija i islamskih centara.

Jedan od prvih 30 pripadnika patrole, Maen Ali, kaže da je bio veoma zabrinut za sigurnost svoje dece, ali da je tada podvukao crtu i "doneo odluku da se treba usprotiviti". U pitanju je nešto slično straži u komšiluku, "samo na steroidima", rekao je zamenik predsednika "Muslimanske patrole" Nor Rabah.

Navode da je plan ovog volonterskog projekta nadgledanje tri islamske škole u Bruklinu, kao i obližnjih džamija i železničkih stanica u Bej Ridžu i Sanset parku, gde je mnogobrojna muslimanska zajednica. Patrola za sada poseduje dva automobila, a plan je da se taj broj do kraja meseca poveća na pet patrolnih vozila.

Navodi se da se grupa finasira samostalno, tj. od donacija za kupovinu automobila i plavih uniformi za članove, i da je policijska uprava 72. policijske stanice nedavno održala obuku za pripadnike patrole.

Maduro poručio vojsci Venecuele: Spremite se za rat. Pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA