Najnovije

NJEGOVE RAKETE SAŽVAKALE SU STOTINE PIKAPOVA I TENKOVA DŽIHADISTA: Evo zašto je moćni ruski lovac Su-57 toliko važan u odbrani Sirije (VIDEO)

Ruski lovac pete generacije Su-57 izvršio je više od deset letova u Siriji 2018. godine, objavilo je rusko Ministarstvo odbrane krajem prošle godine.

Ruski stelt lovac Su-57 poleće iz baze Hmejmim u Siriji (Foto: Jutjub)

- Posade aviona Su-57 obavile su preko 10 letova u Siriji - saopštilo je Ministarstvo odbrane u saopštenju nakon objavljivanja snimka aviona u akciji.

- Letovi su obavljeni kako bi se potvrdile navedene sposobnosti najnovijih aviona u stvarnom borbenom okruženju. Rusija je testirala letačke i tehničke karakteristike Su-57, njegovu intelektualnu tehnologiju kontrole informacija, sisteme naoružanja i naoružanje usred visokih temperatura, složenih olakšica i drugih faktora u Siriji - saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Su-57 je peta generacija višenamenskih lovaca namenjena uništenju svih tipova vazdušnih ciljeva na dužim i kraćim udaljenostima i napapadima na neprijateljske kopnene i mornaričke ciljeve, prevazilaženjem mogućnosti da bude oboren.

Su-57 je prvi put poleteo 29. januara 2010. godine. U poređenju sa svojim prethodnicima, Su-57 kombinuje funkcije napadačkog aviona i borbenog aviona dok upotreba kompozitnih materijala, inovativnih tehnologija i aerodinamičke konfiguracije obezbeđuje nizak nivo radarskog i infracrvenog potpisa.

Turska i ruska vojska kreću u zajedničku vojnu akciju? Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA