Najnovije

UDARNA VEST: Ruski avioni satiru džihadističke baze na severoistoku Latakije!

Rusko vazduhoplovstvo je još jednom snažno napalo na džihadske pobunjenike na severozapadu Sirije, pogodivši uporište Hajat Tahrir Al Šam u pokrajini Latakija. Prema vojnom izvoru, ruski avioni jutros su poleteli iz baze Hmejmijm i došli do područja džihadista u regiji DŽabal Al Akrad.

Ruski avioni (Foto: Jutjub)

Ruski avioni su bombardovali i baze unutar planinskog vrha Kabani, postigavši nekoliko direktnih pogodaka na vojne instalacije Hajat Tahrir Al Šam.

Ove vazdušni napadi ruskih vazduhoplovnih snaga usledili su nakon teškog granatiranja iz Sirijske arapske armije (SAA), koji se osvetila za prethodne racije koje su sprovele specijalne snage Hajat Tahrir Al Šam.

Od nedavnog rasplamsavanja sukoba između sirijskih vojnika i pobunjenika na severozapadu Sirije, rusko ratno vazduhoplovstvo je izvršilo više od 100 napada u pokrajinama Idlib, Hama, Alepo i Latakija.

Sirijska arapska vojska se priprema za pokretanje nove ofanzive u južnom delu demilitarizovane zone (osa Hama-Idlib); ova operacija je ograničena, ali će nastojati da izbaci džihadske i pobunjeničke grupe iz tog područja.

Pročitajte OVDE na šta su to Rusi upozorili Asada.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA